Τι θα συμβεί με την ΕΤ3;

|
THESTIVAL TEAM

Σχέδιο «σφαγή» για τη Δημόσια Τηλεόραση φαίνεται να βρίσκεται ήδη στα σκαριά, στα πλαίσια και του νέου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δύσκολο έργο…

της εξυγίανσης της ΕΡΤ θα αναλάβει ο Ηλίας Μόσιαλος, κυβερνητικός εκπρόσωπος και Υπουργός Επικρατείας. Ο κ. Μόσιαλος φέρεται ήδη να έχει στο συρτάρι του δυο σχέδια αναδιάρθρωσης, τα οποία θα υλοποιηθούν διαδοχικά, ένα πιο ήπιο και στη συνέχεια το τελικό. Αρχικά προβλέπεται η κατάργηση θυγατρικών και υπηρεσιών της ΕΡΤ, καθώς και η συγχώνευση τους με άλλους φορείς του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το metrogreece.gr , στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης είναι να καταργήσει, μεταξύ  άλλων, την ΕΤ1 και την ΕΤ3 και να διατηρήσει μόνο τη ΝΕΤ. Τα δύο αυτά κανάλια θα κλείσουν σταδιακά και μόνο ένας μικρός αριθμός δημοσιογράφων και τεχνικών θα συνεχίσουν να εργάζονται στο κεντρικό πρόγραμμα. Κλείνουν, ακόμα, αρκετά από τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ, όπως το Kosmos, δεδομένου ότι το διαφημιστικό έσοδό τους είναι σχεδόν μηδενικό.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, η τρόϊκα επιμένει να μεταταγούν ή να απολυθούν περίπου 3 στους 10 εργαζόμενους μέσα σε ένα χρόνο και μέχρι το 2015 να μπορεί η Δημόσια Τηλεόραση να λειτουργεί με 700-1000 εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.