Νέα μάχη στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες – Ασφαλιστικά μέτρα από 4 κανάλια

|
THESTIVAL TEAM

Ένα ακόμη επεισόδιο στη δικαστική «διαμάχη» μεταξύ κυβέρνησης και καναλαρχών για τις τηλεοπτικές άδειες έρχεται την ερχόμενη Τετάρτη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, και συγκεκριμένα στην Ολομέλεια του Ανωτάτου δικαστηρίου.

Εκεί, όπως αναφέρει το iefimerida.gr, θα συζητηθεί κεκλεισμένων των θυρών, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων 4 τηλεοπτικών σταθμών, (Alpha, ΣΚΑΪ, STAR και ΑΝΤ1) οι οποίοι ζητούν να «παγώσουν» οι αποφάσεις για τις τηλεοπτικές άδειες, και ειδικότερα ο διαγωνισμός που ξεκινάει, αφού μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, όλοι οι σταθμοί που θέλουν να πάρουν άδεια πρέπει να έχουν καταθέσει τον φάκελλο τους.

Οι προσφεύγοντες όμως ζητούν και «μπλόκο» των αποφάσεων του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, που καθορίζουν τον αριθμό των αδειών αλλά και την τιμή εκκίνησης, που έχει προσδιοριστεί στα 35 εκατομμύρια ευρώ.

Στις προσφυγές τους τα κανάλια, μεταξύ άλλων, κάνουν λόγο για αντισυνταγματικότητα του νομικού πλαισίου αλλά και αντίθεση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις είναι αντίθετες στις αρχές του ανταγωνισμού και της ανοικτής εσωτερική αγοράς, ενώ χαρακτηρίζουν υψηλό το τίμημα για την κατοχή της κάθε άδειας, τίμημα που δεν ανταποκρίνεται στα σύγχρονα οικονομικά μεγέθη της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς, όπως λένε.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.