Αναγκάζουν εικονολήπτες να καλύπτουν ρεπορτάζ χωρίς δημοσιογράφους

|
THESTIVAL TEAM
Στην ακύρωση του δημοσιογραφικού έργου προχωρούν τηλεοπτικοί σταθμοί, αναγκάζοντας εικονολήπτες να καλύπτουν ρεπορτάζ χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, όπως καταγγέλλει η ΕΣΗΕΜ-Θ…
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης εκφράζει με ανακοίνωσή του την έντονη διαμαρτυρία του για την τακτική των τηλεοπτικών σταθμών ΔΕΛΤΑ, ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ και Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας να αναθέτουν τη δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων στην Ορεστιάδα σε συνεργεία εικονοληπτών, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφου.
“Με τον τρόπο αυτό”, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, “πλήττεται η ουσία του δημοσιογραφικού έργου και ταυτόχρονα η αξιοπιστία των συγκεκριμένων Μέσων Ενημέρωσης, τα οποία απαξιώνουν τον ενημερωτικό χαρακτήρα που υποστηρίζουν ότι διαθέτουν”.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τους εργοδότες των παραπάνω σταθμών να εγκαταλείψουν οριστικά την τακτική αυτή και να καλύπτουν τα γεγονότα της περιοχής ευθύνης τους με τον τρόπο που αρμόζει σε γνήσια ενημερωτικά ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.