ΕΕΤΤ: Τουλάχιστον έξι οι τηλεοπτικές άδειες – Είναι πολιτική απόφαση ο τελικός αριθμός

|
THESTIVAL TEAM

«Μπορούμε να κάνουμε έναν διαγωνισμό με το μίνιμουμ που μπορούμε αυτή την στιγμή και αυτό είναι να έχουμε έξι διαύλους εξασφαλισμένους, από τις διαπραγματεύσεις με τους γείτονες. Αυτός ο αριθμός διαύλων εμένα δεν μου φαίνεται αρκετός για πάνω από έξι τηλεοπτικές άδειες αυτή τη στιγμή», τόνισε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Δημήτρης Τσακμάκης, μιλώντας με μέλη της Eπιτροπής Eρευνας και Tεχνολογίας της Bουλής.

Ώστοσο γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά από δυο ώρες και πριν να κλείσει η συνεδρίαση ο κ. Τσαμάκης ανακάλυψε την πολιτική απόφαση και πήρε πίσω την γνωμάτευση του για τον αριθμό των καναλιών λέγοντας ότι κατέθεσε την προσωπική και επιστημονική του άποψη και όχι αυτή της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και πως τελικά είναι πολιτική η απόφαση για τα πόσα κανάλια χωράνε, και αν είναι ή όχι βιώσιμα.

Αλλά εκτός από αυτά ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έδειξε εξέφρασε και πια ακόμα προσωπική και παράδοξη άποψη . Ότι δηλαδή μπορεί να γίνει τώρα ένας διαγωνισμός άμεσα καθώς όπως είπε τα κανάλια σήμερα λειτουργούν παράνομα και ένας συμπληρωματικός στο μέλλον «Μετά από 3 ή 4 χρόνια που θα έχει έρθει η τεχνολογία Τ2, η οποία αυξάνει την χωρητικότητα κατά 30-40% μπορούμε να κάνουμε έναν συμπληρωματικό διαγωνισμό και να πάμε για παραπάνω».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.