Σε νέα απεργία οι εργαζόμενοι των εφημερίδων ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και ΣΠΟΡ του ΒΟΡΡΑ

|
THESTIVAL TEAM

Σε σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων προχωρούν από αύριο οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες Μακεδονία, Θεσσαλονίκη και Σπορ του Βορρά. Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της ΕΣΗΕΜΘ. Θυμίζουμε ότι στα…

συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης η εργοδοσία έχει εφαρμόσει την εκ περιτροπής εργασία με αποτέλεσμα να σημειωθούν σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές της πλειοψηφίας των εργαζομένων. Στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ με τα αιτήματα των εργαζομένων τονίζεται:

Ζητούμε από την εργοδοσία:Να σταματήσει αμέσως την εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας.Να διασφαλίσει όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.Να ενισχύσει με κάθε τρόπο τον ενημερωτικό χαρακτήρα των εφημερίδων και να προστατεύσει το κύρος τους. 

Έτσι, αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στις τρεις εφημερίδες θα κάνουν στάση εργασίας από τις 6 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. Σαρανταοκτάωρη απεργία στην εφημερίδα Μακεδονία από τις 8 π.μ. της Παρασκευής ως τις 8 π.μ. της Κυριακής. Σαρανταοκτάωρη απεργία στις εφημερίδες Θεσσαλονίκηκαι Σπορ του Βορρά από τις 8 π.μ. του Σαββάτου ως τις 8 π.μ. της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.