“Smoke Free”: ΔΕΘ χωρίς καπνό; Κι όμως γίνεται!

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Μία νέα εποχή χωρίς καπνό ξεκινάει… με δύναμη από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η 83η διοργάνωση που φέτος περισσότερο από ποτέ ταυτίζεται με την τεχνολογία, την καινοτομία και την ανάπτυξη, εγκαινιάζει μια SMOKE FREE ταυτότητα. Αναγνωρίζοντας τους κινδύνους που προκαλεί στην υγεία το κάπνισμα, η ΔΕΘ επωφελείται του πρωταγωνιστικού ρόλου της σε μια περίοδο που τα μάτια τόσο της Ελλάδας όσο και του κόσμου είναι στραμμένα πάνω της και «αγγίζει» με τον τρόπο της το διαχρονικό πρόβλημα του τσιγάρου. Για πρώτη φορά στην ιστορία της λοιπόν, παίρνει την τολμηρή πρωτοβουλία να γίνει SMOKE FREE!

Μια πρωτοβουλία με έντονο συμβολισμό αλλά και ουσιώδες αποτέλεσμα. Σε πρακτικό επίπεδο, οι χώροι της έκθεσης γίνονται επισήμως η πρώτη ανοικτή, αστική νησίδα, απαλλαγμένη από τον καπνό του τσιγάρου σε όλες τις εσωτερικές αίθουσές της, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Όμως η ΔΕΘ προχωρά κι ένα βήμα παραπάνω και οριοθετεί και τους εξωτερικούς της χώρους.

Η αποφασιστική αυτή κίνηση έχει στο κέντρο της φιλοσοφίας της τον επισκέπτη, του οποίου η περιήγηση στη ΔΕΘ βελτιώνεται και αναβαθμίζεται σε ένα περιβάλλον καθαρό, με νέο, φρέσκο αέρα! Σε αυτό το πλαίσιο, διαμορφώνεται μια ρύθμιση ελέγχου του καπνίσματος, που θα προτρέπει τους επισκέπτες να καπνίζουν, αν το επιθυμούν, μόνο στις ειδικά διαμορφωμένες εστίες καπνιζόντων που θα έχουν προκαθοριστεί.

Το μήνυμα είναι σαφές. «Δεν συμβιβαζόμαστε με τη σημερινή κατάσταση. Υπάρχουν 1,1 δισ. καπνιστές σε όλο τον πλανήτη. Αυτό πρέπει να αλλάξει.». Απαλλαγμένοι λοιπόν από τον ενοχλητικό και βλαβερό καπνό του τσιγάρου, οι εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες της φετινής ΔΕΘ έχουν όπως πάντα τη δυνατότητα να γνωρίσουν μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, προϊόντα και υπηρεσίες από όλο τον κόσμο, να ενημερωθούν για δράσεις, δομές και αναπτυξιακά προγράμματα που διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά και να παρακολουθήσουν καθημερινά συναυλίες που καλύπτουν όλο το φάσμα μουσικών ακουσμάτων και ρυθμών σε ένα καθαρό περιβάλλον.

Στόχος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, είναι να αποτελέσει την αρχή για ένα κίνημα μέσα στην κοινωνία, το έναυσμα για μια «επανάσταση» για ένα μέλλον χωρίς καπνό, κάτι που πλέον οι πολίτες, καπνιστές και μη καπνιστές, αναζητούν επιτακτικά, μέσα από εναλλακτικές επιλογές δυνητικά μειωμένου κινδύνου.

Στο πλευρό της ΔΕΘ η Παπαστράτος

Η πρωτοβουλία «SMOKE FREE ΔΕΘ» υλοποιείται με την υποστήριξη της ΔΕΘ-Helexpo και της εταιρείας Παπαστράτος, η οποία στηρίζει στον πυρήνα της την ίδια λογική και οραματίζεται ένα νέο μέλλον, απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου όπως άλλωστε έχει αποδείξει με την στρατηγική της απόφαση να στραφεί σε νέες καινοτόμες επιλογές δυνητικά μειωμένου κινδύνου. Ένωση δυνάμεων για μία καλύτερη μέρα, για την «επόμενη» μέρα με στόχο το μήνυμα του SMOKE FREE να φέρει το αύριο, σήμερα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.