Τα 5 δωμάτια απόδρασης που πρέπει να παίξεις στη Θεσσαλονίκη!

|
THESTIVAL TEAM

Είσαι έτοιμος να γίνεις εσύ ο πρωταγωνιστής για 60 ολόκληρα λεπτά; Έχεις φανταστεί ποτέ τον εαυτό σου να παίζει στην αγαπημένη σου ταινία; Θέλεις από καιρό να βιώσεις κάτι διαφορετικό μαζί με τους φίλους σου; Το Locked, η πρώτη εταιρεία με δωμάτια απόδρασης που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σου προσφέρει μία εμπειρία μυστηρίου και αυθεντικής διασκέδασης μακριά από το συνηθισμένο. Επισκεφτήκαμε το θρυλικό Νο 21 της Αγίας Σοφίας και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Spooky Room 479: Ένα ψυχολογικό θρίλερ για τολμηρούς!

Η πραγματικότητα θολώνει, η λογική καταρρέει. Παράξενοι θόρυβοι, ψίθυροι και ουρλιαχτά κρατούν μακριά τους ανεπιθύμητους από τη μαύρη πόρτα. Μέσα της ένας σκοτεινός κόσμος ξετυλίγεται μπροστά σου, την ώρα που το φως τρεμοπαίζει κι εσύ προσπαθείς (επίμονα) να καταλάβεις τι από αυτά που ζεις είναι πραγματικό ή όχι. Στο «Spooky Room 479», η τελευταίας γενιάς τεχνολογία των δωματίων απόδρασης, η πρωτότυπη πλοκή (που φτιάχτηκε από την ίδια την ομάδα του Locked) και το dark σκηνικό, δεν μπερδεύει μόνο τις αισθήσεις σου, αλλά τις αναγκάζει να δουλεύουν στο φουλ. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που το συγκεκριμένο δωμάτιο ταξίδεψε ως τη Νέα Υόρκη! Συγκεκριμένα, το Locked έγινε η πρώτη ελληνική εταιρεία με δωμάτια απόδρασης που επεκτάθηκε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, με το Locked USA να προτείνει στους Αμερικάνους φαν του είδους και το Spooky Room 479! Κι αυτοί δεν το σκέφτονται λεπτό! Εσύ;

Τολμάς να παίξεις; Κάνε κλικ εδώ: http://locked.gr/spooky-room-479/

PIRATES – the wicked ship: Έι Πειρατή, το… στοιχείο μου!

Ο Τζακ Σπάροου καταφτάνει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και μαζί με το ξακουστό πλήρωμά ζητά να επιβιβαστεί στο περίφημο «Πειρατικό» του Locked. Λίγη ώρα αργότερα βρίσκεται στο παλιό λιμάνι της Καραϊβικής αντιμέτωπος με θρύλους, ιστορίες που χάνονται στους αιώνες και το πρώτο δωμάτιο στην Ευρώπη χωρίς καμία κλειδαριά! Το Locked, πρωτοπορώντας για ακόμα μία φορά, δίνει τη δυνατότητα στους επίδοξους πειρατές να απολαύσουν τη μαγεία ενός σύγχρονου και χειροποίητου escape game χωρίς να έχουν στο μυαλό τους που βρίσκονται τα κλειδιά που ανοίγουν τις κλειδαριές. Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν κλειδαριές! Αυτοματισμοί, γρίφοι που έχουν δημιουργηθεί για να υμνήσουν την έννοια της ομαδικότητας και ένα αυθεντικό πειρατικό σκηνικό, σε καλούν να σαλπάρεις με έδρα την Αγίας Σοφίας για τα μεγαλύτερα λιμάνια της φαντασίας!

Σαλπάρουμε; Κάνε κλικ εδώ: http://locked.gr/pirates/

14 locked.jpg

Who killed John Monroe: Το πρώτο δωμάτιο απόδρασης της Ευρώπης ήρθε στη Θεσσαλονίκη!

Η είδηση περιπλανιέται σαν θρύλος στα στενά του Λονδίνου και στοιχειώνει τα βράδια της βρετανικής πρωτεύουσας. Ο John Monroe είναι νεκρός! Το περίφημο γραφείο του αποτελεί τον τόπο του εγκλήματος και η Scotland Yard χρειάζεται τη βοήθεια των ντετέκτιβ όχι μόνο της Αγγλίας αλλά και της Θεσσαλονίκης. Ναι καλά διαβάσατε! Το θρυλικό δωμάτιο, το πρώτο που δημιουργήθηκε στην Ευρώπη και ουσιαστικά εισήγαγε το φαινόμενο στη Γηραιά Ήπειρο, βρίσκεται στον χώρο του Locked, κλέβοντας τις εντυπώσεις για το ιδιαίτερό του στιλ, τη φινέτσα και την αίσθηση της Βικτωριανής εποχής. Άρτια δομημένοι γρίφοι, στοιχεία που ξετρυπώνουν από παντού και το περίγραμμα ενός… πτώματος στη μέση του δωματίου αποτελούν την ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν να μυηθούν στον μαγικό κόσμο των escape games.

Ανακάλυψε τον Σέρλοκ Χολμς που κρύβεις μέσα σου. Κάνε κλικ εδώ: http://locked.gr/who-killed-john-monroe/

02 locked.jpg

CSI Thessaloniki: Επιτέλους η Θεσσαλονίκη απέκτησε το δικό της εγκληματολογικό εργαστήριο!

Κάθεσαι αναπαυτικά στον καναπέ σου και περιμένεις να ξεκινήσει. Δε χάνεις επεισόδιο. Από κάθε ξεχωριστό κύκλο. CSI Miami, CSI Las Vegas, CSI New York. Back to back μέχρι να ανακαλύψεις τον δολοφόνο και τα αιματηρά του κίνητρα. Μήπως, όμως, ήρθε η ώρα να σηκωθείς από τον καναπέ και να ζήσεις το CSI από κοντά; Το περίφημο δωμάτιο «CSI Thessaloniki» βρίσκεται στο Locked από το 2014 και σκαρφάλωσε στο Νο1 των κρατήσεων στην ιστορία της εταιρείας! Εκατοντάδες φιλόδοξοι ντετέκτιβ, αναλυτές και ειδικοί συρρέουν σε ένα δωμάτιο όπου ο ιδιαίτερος φωτισμός, το ανακριτικό ύφος και τα στοιχεία από τους δημοφιλείς τηλεοπτικούς κύκλους του CSI συνθέτουν ένα παζλ που πρέπει να ζήσεις με την παρέα σου. Αν δεν βοηθήσεις εσύ τον Οράτιο Κέιν, ποιος θα τον βοηθήσει;

Το CSI σε χρειάζεται. Κάνε κλικ εδώ: http://locked.gr/who-killed-john-monroe/

17 locked.jpg

Ο Jack Travis και τα χαμένα αγάλματα: Εσύ τι είσαι περισσότερο; Ιντιάνα Τζόουνς ή Λάρα Κροφτ;

Είστε έτοιμοι για ένα ταξίδι; Θέλετε να ξεφύγετε για 70 ολόκληρα λεπτά από τα προβλήματα της καθημερινότητας και το γκρίζο; Βρίσκεστε στο σωστό δωμάτιο και συγκεκριμένα στην… Κνωσό! Εκεί όπου ο διάσημος αρχαιολόγος Jack Travis έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς μαζί με πέντε αρχαιοελληνικά αγάλματα. Η υπόθεση έχει συννεφιάσει τον ουρανό της Κρήτης και άπαντες αναρωτιούνται τι έχει συμβεί! Αναζητήστε τις ενδείξεις στους τοίχους, εξερευνήστε κάθε πτυχή του δωματίου (θεατή και αθέατη) και ανακαλύψτε την Αγγελική Νικολούλη που κρύβετε μέσα σας. Το δωμάτιο του Jack Travis έχει τους δικούς του φανατικούς επισκέπτες που δε μιλούν μόνο ελληνικά! Βρετανοί, Αμερικάνοι, Ρώσοι και άλλοι τουρίστες επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με την αρχαία μυθολογία μέσα από το συγκεκριμένο δωμάτιο και επισκέπτονται το Locked για να ταξιδέψουν ως την Κρήτη. Οι πρωτότυποι γρίφοι και τα πολλαπλά επίπεδα επίλυσης που ζητούνται αυξάνουν τόσο τη δυσκολία, όσο και την περιέργεια των απαιτητικών ντετέκτιβ της πόλης.

Πάμε μία βόλτα μέχρι την Κνωσό; Κάνε κλικ εδώ: http://locked.gr/jack-travis-and-the-lost-statues/

29 locked.jpg

Φωτογραφίες: Σάκης Καρακασίδης

Σούπερ Διαγωνισμός: Κάνε κράτηση στο Locked μέχρι τις 7/4 (Δευτέρα με Παρασκευή), βάλε τη λέξη «Thestival» στις σημειώσεις της κράτησης και κέρδισε έκπτωση 20% για εσένα και την παρέα σου! Παίξαμε και σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.