K. Μουτσάτσου: Το “I am Hellene” ξεκίνησε από το τίποτα! (BINTEO)

|
THESTIVAL TEAM

Η Κατερίνα Μουτσάτσου απασχόλησε έντονα τα ΜΜΕ και τα social media, μετά το βίντεο “Ι am Hellene” στο…

πλαίσιο καμπάνιας ενημέρωσης για την Ελλάδα μέσω διαδικτύου. Η ηθοποιός έδωσε συνέντευξη και μίλησε για το πώς ξεκίνησε το θέμα με τα βίντεο, εξήγησε γιατί συνεχίζει και τι θέλει να επιτύχει. «Το πρώτο βίντεο ‘I am Hellene’ δεν υπήρξε ποτέ στο μυαλό μου ως ‘καμπάνια’. Ξεκίνησε από το απόλυτο τίποτα: από ένα βίντεο που γύρισα με τρεις ανθρώπους και από την ανάγκη να κάνω ό, τι περνάει από χέρι μου για να ακουστεί ο Έλληνας που θέλει να συνεχίσει να υπάρχει. Ή, αν θέλετε, για να ακουστώ εγώ σκέτο ίσως. Γιατί αρχικά αυτό το βίντεο το έκανα για μένα. Πολύ γρήγορα όμως αυτή η φωνή συνειδητοποίησα ότι εξέφραζε και πολλούς άλλους, πάρα πολλούς, τους περισσότερους συνανθρώπους μου. Αυτούς που αισθάνονται ότι, πέραν από το οποιοδήποτε μερίδιο ευθύνης που μπορεί όλοι να φέρουμε, ‘μαζί με τα ξερά παρακαίγονται και τα χλωρά’.

Τώρα, όλη αυτή την προσπάθεια αισθάνομαι πως οφείλω να τη συνεχίσω και για μένα την ίδια, αλλά και για όλους αυτούς που αισθάνονται ότι η τιμή τους, η υπόληψή τους, η φήμη τους σπιλώνεται καθημερινά. Επίσης – και ίσως το πιο σημαντικό – υπάρχει τρομερή παραπληροφόρηση, κατευθυνόμενη, και από τα διεθνή και από τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης. Επιθυμώ να κάνω βίντεο που να πληροφορούν, να έχουν ‘άποψη’ και να ψυχαγωγούν.

Η κατάσταση είναι πολύ ρευστή και κανείς δεν τη γνωρίζει απόλυτα. Η τέχνη, ή οποιοδήποτε μορφή έκφρασης όμως, οφείλει να θέτει ερωτήματα και να προβληματίζει, ακόμα και αν δεν δίνει απαντήσεις: Αυτά τα βίντεο μπορεί να είναι στο YouTube αλλά για μένα είναι ένα κομμάτι της δικής μου όσο μπορώ πιο ‘έντεχνης’ έκφρασης αυτών των προβληματισμών, με τα μέσα που διαθέτω».

Όσο για το αν τελικά αυτή της η κίνηση έχει ανταπόκριση και αποτέλεσμα, η ηθοποιός δηλώνει: «Σιγά σιγά το κοινό όλο και μεγαλώνει, και κυρίως ακούγεται όχι μόνο εντός αλλά και εκτός Ελλάδος. Είναι μια προσπάθεια που χτίζεται σιγά σιγά. Θέλει δουλειά, συνεχή ενημέρωση, ιδέες, χρόνο, χρήμα. Δε φτάνει ένα βίντεο ούτε δύο ούτε δέκα, πρέπει να συνεχίζει κανείς ακούραστα, και να το κάνει με πολύ πάθος… και αγάπη. Προσωπικά, για την Ελλάδα, διαθέτω και απ’ τα δύο», ενώ κλείνοντας δηλώνει την πρόθεσή της να συνεχίσει αυτή την καμπάνια για την Ελλάδα.

 

Πληροφορίες: protothema.gr

{youtube}MFvU18GGM3Y{/youtube}

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.