Ποια είναι η σχέση του Πάνου Ιωαννίδη με τους άλλους δύο κριτές του MasterChef;

|
THESTIVAL TEAM

Ο Πάνος Ιωαννίδης μίλησε στην Secret και στην Σπυριδούλα Τριάντου για τη μεγάλη του αγάπη, τη μαγειρική, την εμπειρία του στο MasterChef, αλλά και ποια είναι η σχέση του με τους άλλους δύο κριτές του διαγωνισμού μαγειρικής.

Πώς ήταν η εμπειρία από το MasterChef;

Ήταν ακριβώς αυτό. Εμπειρία. Πρωτόγνωρη, γιατί δεν έχω ξανακάνει τηλεόραση, οικεία γιατί είχε να κάνει με το αντικείμενο μου, τη μαγειρική και πολύ ευχάριστη.

Περιμένατε να σημειώσει τόση επιτυχία;

Την επιτυχία δεν την περιμένεις, την εύχεσαι και την επιθυμείς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα έρθει κιόλας. Είναι αποτέλεσμα πολλών πραγμάτων και συνιστωσών. Εμείς φέτος, όλοι όσοι συμμετείχαμε στο MasterChef, δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό, το απολαύσαμε και το αποτέλεσμα ήταν θετικό.

Σας βοήθησε η τηλεοπτική προβολή σε ό,τι αφορά τη δουλειά σας;

Η τηλεοπτική προβολή φέρνει την αναγνωρισιμότητα και η αναγνωρισιμότητα, όχι δεν είναι κάτι που με έκανε καλύτερο μάγειρα. Είναι όμως κάτι που με έκανε πιο γνωστό. οπότε ναι, χτυπάει πια πιο συχνά το τηλέφωνο μου. Μου προτείνουν πολύ περισσότερα πράγματα από ό,τι πριν. Αλλά το αν με βοήθησε τελικά ή όχι θα φανεί στο μέλλον. Τα πάντα εξαρτώνται από το πως εσύ ο ίδιος θα χειριστείς τις καταστάσεις.

Βοηθούν, πιστεύετε, τα παιδιά τέτοιοι διαγωνισμοί μαγειρικής;

Εξαρτάται από το πως θα χειριστεί ο καθένας τις καταστάσεις: την τηλεοπτική προβολή, τη γνωριμία με επαγγελματίες σεφ, την εμπειρία που αποκτά μέσα από τις δοκιμασίες. Είναι μια ευκαιρία, πιστεύω, αλλά όχι αυτό που θα κρίνει την πορεία σου και την επαγγελματική σου εξέλιξη. Πέρα από μια καλοφτιαγμένη παραωγή, έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία να συνεργαστούν με τους πιο καταξιωμένους σεφ που έχουμε στην Ελλάδα και να δείξουν σε αυτούς τους ανθρώπους που ήρθαν ως καλεσμένοι τι αξίζουν. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στην καθημερινότητα ενός παιδιού που βγαίνει από μια σχολή.

Ποια η σχέση σας με τους δυο άλλους κριτές; Υπήρχε έντονη διαφωνία ή ανταγωνισμός;

Με τον Σωτήρη και τον Λεωνίδα είμαστε φίλοι. Είναι άνθρωποι που υπάρχουν στη ζωή μου και εκτός «MasterChef. Περάσαμε μια υπέροχη χρονιά μαζί επαγγελματικά, δέσανε οι χαρακτήρες μας και αυτό δημιούργησε και μια ωραία φιλία. Ανταγωνισμός δεν υπήρξε ποτέ. Ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον και αυτό ήταν υπερ του συνολικού αποτελέσματος. Ο καθένας έχει την άποψη του. Την επαγγελματική μαγειρική του ταυτότητα και τη δική του προσωπικότητα. Υπήρχαν φορές που, όπως θα είδατε, είχαμε διαφορετική άποψη όσον αφορά στα υποκειμενικά κριτήρια, τις γεύσεις δηλαδή που προτιμά ο καθένας προσωπικά, όμως αυτό δεν λέγεται διαφωνία, αλλά προσωπικό γούστο.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.