Γωγώ Μαστροκώστα: Είχα κι εγώ κάποιες οικονομικές συνέπειες – Δεν είμαι καμιά εξαίρεση

|
THESTIVAL TEAM

Τον λόγο που εξαφανίστηκε από τα φώτα της δημοσιότητας, αποκαλύπτει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της, η Γωγώ Μαστροκώστα.

 «Νομίζω ότι από την ώρα που έκανα το παιδί, το 2008, και ταυτόχρονα τον πολιτικό γάμο, βρήκα άλλο νόημα στη ζωή μου. Ή μάλλον βρήκα το νόημα της ζωής μου. Όλα άλλαξαν μέσα μου. Τα πάντα» τόνισε στο Down Town.

-Και έφυγες για Κύπρο την εποχή που η Ελλάδα έμπαινε στην κρίση. Τυχερή ήσουν.

«Έγκυος έφυγα στην Κύπρο, γιατί ο άντρας μου έπαιζε εκεί. . Αλλά μια χαρά την έζησα την κρίση στην Κύπρο με τα κουρέματα των καταθέσεων: Όπως όλοι, είχα κι εγώ κάποιες οικονομικές συνέπειες. Δεν είμαι καμιά εξαίρεση.»

-Είχες πολλούς γνωστούς που έχασαν περιουσίες;

 «Εννοείς ανθρώπους που έπεσαν έξω από τον χώρο μου; Στην αρχή ήταν περίεργο όταν μαθαίναμε ότι ο τάδε φαλίρισε ή μπήκε φυλακή, αλλά από ένα σημείο και μετά όλοι έχασαν τις περιουσίες τους και είχαμε πάθει ανοσία σε αυτές τις ειδήσεις. Περιοδικά και εκδοτικοί οίκοι φαλίρισαν, τα κασέ στην τηλεόραση βρέθηκαν σε παρακμή, κανάλια έκλεισαν, αλλά ήταν τόσο καταιγιστικό, που από ένα σημείο και μετά δεν μου έκανε καμία αίσθηση. Όλοι βλήθηκαν από αυτή την κρίση και πολλά άλλαξαν και αναγκαστήκαμε όλοι μας να αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα.»

-Εσύ στη δική σου οικογένεια πώς το βίωσες;

«Ξέρεις κάτι; Τι είναι το οικονομικό; Αριθμοί και, τίποτα παραπάνω. Στα χρήματα δεν έδωσα ιδιαίτερη σημαία ποτέ. Και εγώ με τον Τραϊανό χάσαμε κάποια χρήματα, άλλοι δεν έγινε και κάτι συνταρακτικό. Όλη η Ελλάδα έχασε χρήματα Αλλά έτσι μπαίνουν και προτεραιότητες στο να εκτιμάς τα βασικά και πιο ουσιαστικά και να πετάς συμπεριφορές.»

-Με ένα παιδί αλλάζεις κατά κάποιον τρόπο οπτική;

«Δεν είναι μόνο το παιδί, είναι και αυτά που έχεις βιώσει στη ζωή σου. Αν σου συμβεί κάτι σοβαρό στην υγεία σου, κάτι οριακό, όπως συνέβη σε μένα, καταλαβαίνεις ότι τίποτε άλλα δεν έχει σημασία εκτός από το να είμαστε καλά. Πολλοί άνθρωποι λένε «να έχεις την υγειά σου» και το λένε απλώς για να το πουν. Και εγώ έτσι το έλεγα. Μετά την περιπέτεια με την υγεία μου το λέω και το εννοώ ουσιαστικά. Ειλικρινά, όλα τα προβλήματα λύνονται αν έχουμε την υγεία μας. Μεγαλώνοντας συνειδητοποιείς τη ματαιότητα πολλών πραγμάτων. Περαστικοί είμαστε. Και φίλοι έφυγαν από τη ζωή και εμείς θα φύγουμε, οπότε καλό είναι να χαλαρώσουμε λίγο όλοι».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.