Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μίλησε στο Down Town της Κύπρου για τον δύο μηνών γιο του, την πατρότητα, τη σχέση του με τον μεγαλύτερο έφηβο γιο του, τη δουλειά του και τη σύντροφό του Μαριέττα.

Γιατί θέλησες να κάνεις και δεύτερο παιδί;
Γιατί είναι μία εξαιρετική εμπειρία και τα παιδιά μου είναι ό,τι καλύτερο και πολυτιμότερο έχω. Κι ήθελα να το ξαναζήσω.

Έχεις κι έναν γιο, τον 16χρονο Δημήτρη, έτσι δεν είναι;
Ναι, έχουν 15 χρόνια περίπου διαφορά με το μωρό. Αλλά αυτό δεν επηρεάζει. Σημασία έχει πώς νιώθεις εσύ μέσα σου. Δεν μετράει ο χρόνος.

Λόγω δουλειάς, έχεις τον χρόνο και τις αντοχές να βοηθάς τη σύντροφό σου, Μαριέττα, στο μεγάλωμα του μωρού;
Οι απαιτήσεις είναι πάρα πολλές, αλλά πάντα πρέπει να βρίσκουμε τον χρόνο να ασχολούμαστε με τα παιδιά μας. Ουσιαστικά αυτό που αφήνουμε πίσω μας, η μόνη και πραγματικά πολύτιμη κληρονομιά μας είναι τα παιδιά μας. Δεν γίνεται να θυσιάζονται όλα στο βωμό της δουλειάς. Από την άλλη, όμως, δεν γίνεται και να μη δουλέψεις. Ειδικά σε μία χώρα που τα πράγματα είναι πολύ άσχημα και τις δουλειές τις κυνηγάμε με το τουφέκι. Κρατάω την ισορροπία και συμμετέχω κι εγώ στο σπίτι.

Δηλαδή, τι κάνεις;
Τα πάντα! Τον κοιμίζω, τον νανουρίζω, τον ταΐζω, τον πλένω, μιλάω μαζί του. Οι πρώτες πέντε μέρες ήταν μανίκι. Ήταν δύσκολο. Λες «και τώρα τι γίνεται»; Αλλά μετά συνηθίζεις. Όλα κομπλέ. Μετά είναι μία όμορφη ρουτίνα όλα. Στην αρχή έχεις τον φόβο του «πώς θα το πιάσω; Πώς θα του φερθώ;». Μετά όλα κυλάνε ρολόι. Είναι κάτι το μαγικό.