“Αντιμετώπισα ένα πογκρόμ, με παραγκώνισαν, με αποστράτευσαν”

|
THESTIVAL TEAM

Συνέντευξη στο περιοδικό “Λοιπόν” και τη Ρενέ Σαραντινού παραχώρησε ο Γιώργος Μητσικώστας, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πογκρόμ που -όπως είπε- αντιμετώπισε.

Αντιμετωπίσατε πόλεμο;

Αντιμετώπισα έναν παραγκωνισμό, ένα πογκρόμ, το έχω βιώσει αυτό και δεν ξέρω από πού προερχόταν. Δεν πρόκειται να κάνω καμία έκπτωση σε αυτό που είμαι, δεν έχω κάνει καμία έκπτωση ποτέ και δεν ξέρω αν αυτό το πληρώνω. Όσον αφορά τα πιστεύω μου, την ελευθεριότητα του λόγου, της σκέψης μου, της έκφρασης, του ήθους που έχει το σώμα μου και οι αξίες μου. Μου έχει προταθεί, αλλά δεν κάνω έκπτωση, δεν θέλω να γίνω έκπτωτος και να κάνω πράγματα που δεν μου πάνε. Δεν μου αρέσει να είμαι αλεξιπτωτιστής και οπορτουνιστής, δεν ήθελα να προδώσω αξίες και ιδανικά με τα οποία μεγάλωσα και γαλουχήθηκα. Αν ήμουν αθλητής και δεν έπαιρνα «ντόπα», θα είχα φύγει από τον πρώτο χρόνο, κι ας ήμουν ταλέντο με αξίες και μόρφωση. Παίρνεις αναβολικά; Θα πάρεις και ολυμπιακό μετάλλιο. Έρχεται το σύστημα και σε βρίσκει.

Κάποιοι σας «ξέχασαν»;

Δεν με ξέχασαν, με παραγκώνισαν, με αποστράτευσαν επειδή τους βόλευε. Αυτό που με ρωτάει ο κόσμος είναι πότε θα ξεκινήσω εκπομπές ραδιοφωνικές ή τηλεοπτικές για να γελάσουν. Το γέλιο για μένα είναι φάρμακο.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.