«Όταν πρωτοδέχτηκα αρνητικά σχόλια, ταρακουνήθηκα. Δεν ήμουν συνηθισμένη. Έπειτα, συνειδητοποίησα πως έτσι ακριβώς παίζεται το παιχνίδι, δεν μπορείς ν' αρέσεις σε όλους και, φυσικά, δεν μπορείς να κάνεις ό,τι θέλουν οι άλλοι, διότι στο τέλος δε θα κάνεις αυτά που θέλεις εσύ", είπε σε συνέντευξή της στο περιοδικό Hello! η Δούκισσα Νομικού μιλώντας για τη δημοσιότητα και τις αρνητικές κριτικές.

"Αποφεύγω ν' απαντώ, γιατί δε βρίσκω ουσιαστικό λόγο να το κάνω. Το ίδιο τηρώ και στην προσωπική μου ζωή. Θα πρέπει να γίνει κάτι φοβερό ή που θα με πληγώσει βαθύτατα, για ν' απαντήσω. Μπορεί να απομακρυνθώ ή να απομακρύνω ανθρώπους από τη ζωή μου, χωρίς να εξηγήσω, καθώς θεωρώ ότι θα έπρεπε να είχαν καταλάβει. Αυτό είναι λάθος μου. Δε μιλάω. Θέλω να με καταλαβαίνουν οι άνθρωποι γύρω μου. Αν, όμως, ξεσπάσω θα τα πω όλα μαζί", τόνισε η παρουσιάστρια. 

Μιλώντας για τους ανθρώπους της τηλεόρασης, η Δούκισσα Νομικού είπε: "Στην τηλεόραση, πάντως, δε μ' αρέσει, ειδικά αυτές τις εποχές, να βγαίνω και να λέω τον πόνο μου δημόσια ή να εδράζω τα παράπονά μου. Οι άνθρωποι της τηλεόρασης έχουν μια τάση να σχολιάζουν ο ένας τον άλλον και η τηλεόραση να σχολιάζει τον εαυτό της. Ζούμε σ' ένα μικρόκοσμο, που δεν είναι η πραγματική ζωή. Όταν τελειώνω τη δουλειά μου, πηγαίνω σπίτι μου χαλαρή, είμαι με τους φίλους μου, με ανθρώπους που μ' αγαπούν και αγαπάω, κάνουμε βόλτες. Προτιμώ την αισιοδοξία από τη μιζέρια".