Αυτές είναι οι απαγορευτικές τροφές για το βράδυ!

|
THESTIVAL TEAM

Σίγουρα το να τρώει κανείς μετά τις 9 το βράδυ δεν κάνει πολύ καλό. Ό,τι τρώμε γίνεται αμέσως λίπος. Εμείς απευθυνθήκαμε σε ειδικούς προκειμένου να μας  παρουσιάσουν τις τροφές εκείνες που απαγορεύεται να καταναλώσουμε τη νύχτα. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε!

Κόκκινο κρέας: Θέτει ολόκληρο το πεπτικό σου σύστημα σε «συναγερμό». Η πέψη είναι αργή και «βαριά» με αποτέλεσμα να έχεις πολύ κακή ποιότητα ύπνου.

Λαχανικά: Μπορεί να είναι σούπερ υγιεινά, αλλά περιέχουν πολλές φυτικές ίνες. Αυτές καθυστερούν πάρα πολύ να «αφομοιωθούν» από το στομάχι και το έντερο γι’ αυτό και ενδέχεται να σε «χαλάσουν».

Επεξεργασμένα τρόφιμα (προσπάθησε να τα αποφεύγεις γενικώς): Ένα απλό παράδειγμα είναι τα πατατάκια. Όλες οι επεξεργασμένες τροφές έχουν υψηλές δοσολογίες γλουταμινικού νατρίου, το οποίο επίσης καθυστερεί την ώρα που σας παίρνει τελικά ο ύπνος.

Πίτσα-σουβλάκια κλπ (επίσης προσπάθησε να τα αποφεύγεις γενικώς): Τα πολύ λιπαρά φαγητά, εκτός από κιλά, θα σου φέρουν συνήθως και καούρα, καθώς ο οργανισμός προσπαθεί να ρίξει ρυθμούς όσο πλησιάζει η ώρα του ύπνου.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.