Είναι απολαυστικό, είναι εκτονωτικό, σε κάνει να νιώθεις χαλάρωση. Το σεξ μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητά σου και η ερωτική ένωση με τον σύντροφό σου να της δώσει άλλο χρώμα.

Όμως πόσο καλά τηρείς τους κανόνες υγιεινής και πόσο προστατεύεις το σώμα σου από βακτήρια που μπορεί να εμφανιστούν; Η σεξουαλική πράξη έχει την δική της «ιεροτελεστία» αλλά και μετά το σεξ πρέπει να ακολουθούνται συγκεκριμένοι κανόνες υγιεινής που δεν θα αφήσουν εύκολα τα μικρόβια να κάνουν την εμφάνισή τους στην ευαίσθητη περιοχή.

1) Πλύνε τα χέρια σου με σαπούνι και νερό: Βακτήρια που μπορούν εμφανιστούν μετά την σεξουαλική πράξη στα δάχτυλα μπορούν να προκαλέσουν λοίμωξη. Η πλύση με σαπούνι και το στέγνωμα με μια καθαρή πετσέτα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να προστατευτείς.

2) Κάνε ντους: Ένα ζεστό μπάνιο με αφρόλουτρο θα ενυδατώσει το σώμα μετά την πράξη αλλά θα σε προστατεύσει επίσης από κάποια λοίμωξη που μπορεί να εμφανιστεί.

3) Πιες νερό: Όπως μετά την άσκηση πρέπει να ενυδατώνεις τον οργανισμό με νερό, έτσι και μετά το σεξ πρέπει να καταναλώνεις μια «γενναία» ποσότητά του. Είναι πιθανό να νιώσεις το στόμα σου αφυδατωμένο, έτσι μην παραλείψεις να πιες ένα με δύο ποτήρια νερό μετά την πράξη.

4) Κατανάλωση προβιοτικών: Τροφές όπως το γιαούρτι είναι πλούσια πηγή προβιοτικών που μπορούν να προστατεύσουν τον οργανισμό από τυχόν λοιμώξεις. Μπες σε διαδικασία να καταναλώσεις τέτοιες τροφές και θα δεις ότι ο οργανισμός σου θα βοηθηθεί.

5) Άλλαξε εσώρουχο: Προτίμησε βαμβακερά εσώρουχα που θα κάνουν το σώμα σου να αναπνέει. Έτσι θα το προφυλάξεις από την ανάπτυξη βακτηρίων.