Παρόλο που οι ίδιες δεν ενθουσιάζονται με την ιδέα του πρωκτικού σεξ, οι γυναίκες συχνά ενδίδουν στις «πιέσεις» των συντρόφων τους, σύμφωνα με πρόσφατη βρετανική μελέτη.

Είτε σας αρέσει, είτε το μισείτε, είτε το έχετε δοκιμάσει, είτε έχετε απλά σκεφτεί να το κάνετε, το πρωκτικό σεξ μάλλον είναι λιγότερο ταμπού στις μέρες μας από ό,τι στο παρελθόν.

Πρόσφατη έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό BMJ Open, προσπάθησε να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με το πότε γίνεται αλλά και τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι το κάνουν.

Χρησιμοποιώντας ένα δείγμα 130 ετεροφυλόφιλων ανδρών και γυναικών, ηλικίας 16-18 ετών, από τις πόλεις και τα προάστια της Αγγλίας, οι επιστήμονες πραγματοποίησαν ομαδικές και ατομικές συνεντεύξεις, προκειμένου να ενημερωθούν για τις σεξουαλικές πρακτικές των συμμετεχόντων. Τα αποτελέσματα έδειξαν σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο φύλων, τόσο ως προς τον τρόπο με τον οποίο μιλούν για πρωκτικό σεξ, όσο και για τα κίνητρά τους να το κάνουν.

Ενώ οι άνδρες είχαν την τάση να το συσχετίζουν με την ευχαρίστηση και τη σεξουαλική επιτυχία, οι γυναίκες το συνέδεσαν με έναν φόβο ότι θα πονέσουν και ότι θα πληγεί η φήμη τους.

Όσον αφορά στα κίνητρα, πολλοί άντρες συμμετέχοντες ανέφεραν ότι ήθελαν να το κάνουν για να μιμηθούν σκηνές πορνογραφίας αλλά και επειδή ήταν πιο ευχάριστο από την κολπική διείσδυση, ενώ οι γυναίκες δήλωσαν κυρίως ότι το έκαναν για να ευχαριστήσουν τον σύντροφό τους.

Υπήρχε, επίσης, μια κοινή αντίληψη μεταξύ των ερωτηθέντων ότι οι γυναίκες θα έπρεπε να παρακληθούν ή να εξαναγκαστούν για να κάνουν πρωκτικό σεξ καθώς και να είναι προετοιμασμένες να πονέσουν. Επίσης, οι περισσότεροι ανέφεραν ότι στην περίπτωση που το απέρριπταν, ήταν νευρικές.

Το επιχείρημα «αν το δοκιμάσεις, θα σου αρέσει» συχνά αναφέρθηκε ως τακτική που χρησιμοποίησαν οι άνδρες για να πείσουν τις γυναίκες να το δοκιμάσουν. Και, δυστυχώς, πολλοί συμμετέχοντες δεν γνώριζαν ότι τα ΣΜΝ μπορούν εύκολα να μεταδοθούν και μέσω της πίσω οδού.