Δέκα συμβουλές για να περπατήσεις σωστά με ψηλοτάκουνα (VIDEO)

|
THESTIVAL TEAM

Μπορεί τα τακούνια να αναδεικνύουν την θηλυκότητα μιας γυναίκας, αλλά όταν δεν ξέρει να τα περπατήσει, τότε το αποτέλεσμα είναι περισσότερο αρνητικό, παρά ελκυστικό. Γι’ αυτό αν δεν είστε συνηθισμένη ή φοράτε για πρώτη φορά τακούνια, καλό θα ήταν να δείτε τις 10 χρήσιμες συμβουλές που ακολουθούν και να τις χρησιμοποιήσετε και να τελειοποιήσετε το περπάτημα σας!

1. Περπατήστε πατώντας πρώτα στο τακούνι και μετά στα δάχτυλα, φέρνοντας το ένα πόδι μπροστά από το άλλο.

2. Κάντε απαλά βήματα και μην πατάτε με δύναμη στο πάτωμα.

3. Αν περπατάτε με τακούνια για πρώτη φορά, προσπαθήστε να κάνετε μια δοκιμή περπατώντας σε μια ευθεία γραμμή.

4. Αν φοράτε τακούνια για πρώτη φορά προτιμήστε ένα ζευγάρι μεσαίου ύψους και όχι πολύ ψηλό. Είναι πιο εύκολο να τα περπατήσετε, αφού θα έχετε καλύτερη ισορροπία.

5. Όταν κατεβαίνετε μια σκάλα κάντε αργά και σταθερά βήματα, κρατώντας παράλληλα το κάγκελο.

6. Όταν περπατάτε σε πεζοδρόμια ή γενικότερα σε πλακόστρωτα, προσέξτε το βάδισμα σας έτσι ώστε το τακούνι σας να μην κολλήσει ή μπει σε κάποια τρύπα. Καλό θα ήταν να ρίχνετε που και που καμιά ματιά στο που πατάτε. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως όσο πιο χοντρό είναι το τακούνι, τόσο πιο σταθερό βηματισμό και ισορροπία θα έχετε.

7. Όταν περπατάτε σε πατώματα που γλιστράνε κάντε μικρά και σταθερά βήματα. Όσο πιο μικρά είναι τα βήματα τόσο καλύτερο έλεγχο έχετε.

8. Όταν περπατάτε σε γρασίδι, πατήστε στα δάχτυλα, ρίχνοντας το βάρος εκεί, έτσι ώστε να μην έχετε το φόβο να χωθεί το τακούνι σας μέσα στο χώμα και να κολλήσετε εκεί που είστε.

9. Αν γνωρίζετε από πριν πως θα είστε σε κάποιο χώρο με γρασίδι, προτιμήστε τις πλατφόρμες ή ένα πιο χοντρό τακούνι.

10. Όταν αγοράζετε τακούνια, δοκιμάστε όσο περισσότερα μπορείτε, έτσι ώστε να βρείτε το πιο άνετο για εσάς.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.