Θωρακισμένο Skoda Superb Estate για ειδικές αποστολές (VIDEO)

|
THESTIVAL TEAM

Τα θωρακισμένα αυτοκίνητα υπάρχουν πρωτίστως για να προσφέρουν προστασία στους VIP ιδιοκτήτες τους. Όμως σε πολλές περιπτώσεις προσφέρουν και το ανάλογο κύρος και έτσι τα περισσότερα από αυτά ανήκουν στην premium κατηγορία.

Η Skoda στη Βρετανία έκανε την υπέρβαση και σε συνεργασία με ιδιωτική εξειδικευμένη εταιρεία παρουσίασε μια θωρακισμένη έκδοση του Superb Estate.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε σε διάστημα τριετίας. Η προστασία που προσφέρει είναι επιπέδου PAS 300, πιστοποίηση που πήρε για βαλλιστική προστασία και προστασία από εκρήξεις μετά από δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες.

Για το σκοπό αυτό το Superb Estate είναι εφοδιασμένο με αλεξίσφαιρα τζάμια, χάλυβα υψηλής αντοχής σε συνδυασμό με συνθετικά υλικά και βέβαια ειδικά ελαστικά που επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να κινείται ακόμη και αν χάσουν όλον τους τον αέρα. Ωστόσο δεν έχουν γίνει εκπτώσεις σε ό,τι αφορά στους χώρους επιβατών και αποσκευών. Για ευνόητους λόγους η εταιρεία που είχε την ευθύνη της θωράκισης του αυτοκινήτου δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σε σχέση με αυτήν.

Ωστόσο μας πληροφόρησε ότι έχει αναβαθμίσει τα συστήματα ανάρτησης και πέδησης ώστε να ανταποκρίνονται στο επιπλέον λόγω θωράκισης βάρος, με τον δίλιτρο TDI κινητήρα να εξακολουθεί να αποδίδει 190 ίππους. Εδώ ίσως χρειάζονταν μια άλλη επιλογή κάτω από το καπό.

Τέλος, ανάλογος της… αποστολής του αυτοκινήτου είναι και ο εξοπλισμός της καμπίνας.

Η τιμή του θωρακισμένου Superb Estate φτάνει τις 118.688 στερλίνες και βέβαια συνοδεύεται από τριετή εγγύηση.

πηγή: drive.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.