Volvo: Ηλεκτρικά τα μισά οχήματα έως το 2025

|
THESTIVAL TEAM

Η μετάβαση στην εποχή της διευρυμένης ηλεκτροκίνησης αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική. Οι κατασκευαστές επενδύουν μεγάλα ποσά και «βλέπουν» το μέλλον πάνω σε αυτήν τη λογική.

Η Volvo Cars θέτει έναν ιδιαίτερα φιλόδοξο στόχο. Όπως ανακοίνωσε η σουηδική εταιρεία, επιδίωξή της είναι, έως το 2025, τα ηλεκτρικά μοντέλα να αντιπροσωπεύουν το 50% των συνολικών της πωλήσεων. H Volvo έχει ήδη ανακοινώσει από πέρυσι, σε μια παγκόσμια πρωτιά για την αυτοκινητοβιομηχανία, ότι όλα τα νέα μοντέλα που θα λανσάρει από το 2019, θα είναι διαθέσιμα και σε υβριδικές, plug-in υβριδικές ή πλήρως ηλεκτροκίνητες εκδόσεις.

Στην τελευταία Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου, η Volvo Cars επισφραγίζει συμβολικά την ηγετική θέση της στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης, εκθέτοντας μόνο plug-in υβριδικά μοντέλα. Πρόκειται για την πρώτη φορά που η εταιρεία εμφανίσθηκε σε μια έκθεση αυτοκινήτου έχοντας αποκλειστικά plug-in υβριδικά οχήματα στο stand της. «Το περασμένο έτος δεσμευτήκαμε στην υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης, προετοιμαζόμενοι για την εποχή μετά τον κινητήρα εσωτερικής καύσης», δήλωσε ο Χόκαν Σάμιουελσον (Hakan Samuelsson), πρόεδρος και CEO της Volvo Cars. «Σήμερα ενισχύουμε και επεκτείνουμε αυτή τη δέσμευση στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα».

Παράλληλα, σε μια ακόμη πρεμιέρα, η Volvo παρουσίασε στο κοινό την Τ5 plug-in υβριδική έκδοση του νέου XC40, που μαζί με τα XC60 και XC90 συμπληρώνει την πλήρη γκάμα των SUV της. Το νέο XC40 κέρδισε πρόσφατα τον τίτλο του Αυτοκινήτου της Xρονιάς 2018, ενώ οι παραγγελίες που έχει δεχθεί η Volvo, από το λανσάρισμα του νέου μοντέλου στα τέλη του 2017, υπερβαίνουν ήδη τις 60.000 παγκοσμίως.

πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.