Daimler και BMW συμμαχούν κατά της Uber

|
THESTIVAL TEAM

Οι δύο γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες εισβάλλουν στην αγορά του car-pooling με τις υπηρεσίες Car2Go και DriveNow.

Δύσκολα τα πράγματα για την Uber. Μετά το πρόσφατο τραγικό περιστατικό όπου αυτόνομο όχημα της δημοφιλούς εταιρείας car-pool ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, η Uber αντιμετωπίζει ένα νέο πονοκέφαλο.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες Daimler και BMW αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, υπογράφοντας συνεργασία για την επέκταση των δραστηριοτήτων τους σε νέες υπηρεσίες, όπως ο διαμοιρασμός διαδρομών (τον οποίο ξεκίνησε η Uber) και η φόρτιση ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Με βάση τους όρους της συνεργασίας, η οποία περιλαμβάνει τις μονάδες car-pooling Car2Go και DriveNow, καθώς και υπηρεσίες στάθμευσης και φόρτισης, οι Daimler και BMW θα έχουν ποσοστό 50% η καθεμία σε μια νέα κοινοπραξία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι δύο εταιρείες ανέφεραν ότι ο στόχος τους είναι να προσφέρουν στους πελάτες ένα σύστημα έξυπνων, συνδεδεμένων υπηρεσιών κινητικότητας.

«Ως πρωτοπόροι στην κατασκευή οχημάτων, δεν θα αφήσουμε το έργο της διαμόρφωσης της μελλοντικής αστικής κινητικότητας σε άλλους» δήλωσε ο CEO της Daimler, Dieter Zetsche, κάνοντας μια έμμεση αναφορά στον ανταγωνισμό με εταιρείες όπως η Uber.

πηγή: drive.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.