Nissan και Renault σε συζητήσεις για συγχώνευση και δημιουργία νέας εταιρείας

|
THESTIVAL TEAM

Oι αυτοκινητοβιομηχανίες Renault και Nissan προσανατολίζονται στη δημιουργία μιας νέας εταιρείας που θα τελεί υπό διαπραγμάτευση ως ενιαία μετοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg οι δύο εταιρείες βρίσκονται ήδη σε συνομιλίες για συγχώνευση και δημιουργία μιας νέας αυτοκινητοβιομηχανίας, που θα τελεί υπό διαπραγμάτευση ως νέα ενιαία μετοχή.

Η συμφωνία θα δώσει τέλος στη σημερινή τους «συμμαχία» και θα ενωθούν σε μια επιχείρηση.

Η Renault σήμερα έχει 43% της Nissan ενώ η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έχει 15% μερίδιο στη γαλλική επιχείρηση.

Ο Carlos Ghosn, πρόεδρος και στις δύο εταιρείες, είναι επικεφαλής των διαπραγματεύσεων και αναμένεται ότι θα ηγηθεί της συνδυαστικής εταιρείας, σύμφωνα με τις πληροφορίες του διεθνούς πρακτορείου.

Σημειώνεται πάντως ότι η επίτευξη συμφωνίας μπορεί να αποδειχθεί πολύ δύσκολη. Η γαλλική κυβέρνηση κατέχει το 15% της Renault και μπορεί να είναι απρόθυμη  να αποδυναμώσει τη θέση της. Τόσο η γαλλική όσο και η ιαπωνική κυβέρνηση θα πρέπει επίσης να εγκρίνουν μια συμφωνία και μπορεί να έχουν ισχυρές απόψεις σχετικά με το που θα βρίσκεται η έδρα της ενιαίας εταιρείας.

Πάντως εκπρόσωπος της συμμαχίας Renault-Nissan δήλωσε ότι δεν σχολιάζει φήμες ενώ και ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει.

Εκπρόσωποι για την Yokohama, τη Nissan και τη Renault που εδρεύουν στην Ιαπωνία, επίσης αρνήθηκαν να σχολιάσουν.
 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.