Η VW επιβεβαιώνει τρία νέα ηλεκτρικά το 2018

|
THESTIVAL TEAM

Η Volkswagen πραγματοποίησε την ετήσια συνδιάσκεψη για τα μέσα ενημέρωσης στο Βερολίνο και η εταιρεία χρησιμοποίησε την εκδήλωση για να αποκαλύψει νέες λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδιά της για την ηλεκτροκίνηση και ότι ενδιαφέρον ακολουθήσει το προσεχές διάστημα.

Μιλώντας σε ομάδα δημοσιογράφων, ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Matthias Müller δήλωσε ότι «Εννέα νέα οχήματα, τρία εκ των οποίων θα είναι καθαρά ηλεκτροκίνητα, θα προστεθούν στο ηλεκτρικό χαρτοφυλάκιο του ομίλου φέτος». Η εταιρεία δεν προέβη σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες, αλλά ένα από τα ηλεκτρικά οχήματα είναι το Audi E-Tron το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Τα τρία νέα ηλεκτρικά οχήματα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου καθώς ο Müller δήλωσε ότι ο όμιλος Volkswagen θα εισαγάγει ένα νέο ηλεκτρικό όχημα «σχεδόν κάθε μήνα» ξεκινώντας από το 2019. Συνέχισε να λέει πως «αυτή η ταχεία εξέλιξη έγινε γιατί σκοπεύουμε να προσφέρουμε μεγαλύτερο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, σε όλα τα εμπορικά σήματα, σε λίγα χρόνια».

Παρά το γεγονός ότι εστιάζει στα ηλεκτρικά οχήματα, η Volkswagen παραμένει προσηλωμένη στα μοντέλα που λειτουργούν με πετρέλαιο, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία λέει ότι οι σύγχρονοι κινητήρες diesel είναι μέρος της λύσης, όχι μέρος του προβλήματος. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, η VW θα επενδύσει σχεδόν 20 εκατομμύρια για τα συμβατικά οχήματα της το 2018. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να επενδύσει περισσότερα από 90 δισεκατομμύρια ευρώ σε συμβατικά οχήματα κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε ετών.

VW-SEDRIC-Concept-tsiro-530

Ενώ οι συμβατικοί κινητήρες είναι εδώ για να μείνουν, τουλάχιστον για λίγο, ο Müller σημείωσε ότι η κινητικότητα θα αλλάξει στο μέλλον χάρη στην πρόοδο της αυτόνομης τεχνολογίας οδήγησης. Η εταιρεία προετοιμάζεται για αυτή την αλλαγή, καθώς ο Müller επιβεβαίωσε ότι τα πρωτότυπα SEDRIC κατευθύνονται προς την παραγωγή. Η εταιρεία αρνήθηκε να πει πότε θα φτάσει το μοντέλο.

Εκτός από τις ανακοινώσεις για νέα προϊόντα, η Volkswagen ανακοίνωσε ότι παρέδωσε 10,7 εκατομμύρια οχήματα το περασμένο έτος και τα έσοδα από πωλήσεις σε ομίλους έφτασαν τα 286,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Ακόμα και μετά την αφαίρεση ειδικών στοιχείων, ο Διευθυντής Οικονομικών της Volkswagen Frank Witter δήλωσε ότι ο Όμιλος Volkswagen πέτυχε το “καλύτερο λειτουργικό κέρδος” του.

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.