Η Mercedes-AMG μας προϊδεάζει για την GT4

|
THESTIVAL TEAM

Η Mercedes-AMG θα παρουσιάσει το τετράθυρο supercar της στo προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου στη Γενεύη και μας δίνει μια πρώτη εικόνα του.

Στις φωτογραφίες που κυκλοφορούν το αμάξωμα είναι καλυμμένο με καμουφλάζ καθώς αυτές έχουν τραβηχτεί κατά την φάση των δοκιμών που σύμφωνα με την Mercedes-AMG έγιναν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η αισθητική φαίνεται πως πλησιάζει πολύ αυτή που είχαμε δει στο πρωτότυπο Mercedes-AMG GT concept. Στο εμπρός μέρος φυσικά κυριαρχεί η μεγάλη επιθετική μάσκα Panamericana και τα μακρόστενα φώτα ενώ το τελείωμα της οροφής δείχνει να έχει δανεισμένα στοιχεία από την CLS και η ουρά πλησιάζει πολύ αυτή της κουπέ AMG GT. O διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-AMG, Tobias Moers, σημειώνει πως στην τελική του μορφή το αυτοκίνητο πλησιάζει πάρα πολύ το πρωτότυπο concept. Ο ίδιος αναφέρει μάλιστα πως δεν υπάρχουν ανησυχίες μήπως η GT4 κλέψει κοινό από την CLS, αφενός επειδή τα δύο μοντέλα θα έχουν διαφορετικό ύφος και αφετέρου επειδή η CLS έχει δημιουργήσει την δική της ισχυρή βάση οπαδών. Στόχος της GT4 είναι να φέρει στην εταιρία πελάτες από άλλες μάρκες και κυρίως από την Porsche.

Προκειμένου να μην υπάρξουν εσωτερικές τριβές η Mercedes δεν θα προσφέρει πλέον την CLS 63 η οποία θα αντικατασταθεί από μια πιο ήπια σε ύφος υβριδική έκδοση CLS 53 με twin-turbo V6 κινητήρα 3.0 λίτρων .

H GT4 θα κινείται από τον twin-turbo V8, κινητήρα 4.0 λίτρων που έχουμε δει στην Ε63 και Ε63 S με 571 και 612 ίππους αντίστοιχα. Υπάρχου μάλιστα φήμες που μιλούν και για υβριδική έκδοση η οποία θα χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα αλλά και ηλεκτροκινητήρα η οποία θα ξεπερνά τους 800 ίππους.

Mercedes-AMG viertüriger GT auf Entwicklungsfahrt

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.