Κλήση για υπερβολική ταχύτητα στον CEO της Lotus

|
THESTIVAL TEAM

Όλοι είμαστε, θεωρητικά, ίσοι απέναντι στον Νόμο, όμως υπάρχουν κάποιοι που απολαμβάνουν μια πιο ευνοϊκή μεταχείριση. Ένας από αυτούς είναι και ο Jean-Marc Gales.

Όντας διευθύνων σύμβουλος της Lotus από το 2014, είναι δεδομένο ότι αναγκάζεται να δουλεύει ανάμεσα σε πειρασμούς. Όταν κάθε προϊόν της εταιρίας σου προορίζεται για σπορ οδήγηση και, αναπόφευκτα, για κίνηση με υπερβολική ταχύτητα, πώς μπορείς να αντισταθείς; Και η απάντηση είναι «δεν  μπορείς». Γι’ αυτό και ο κ. Gales έχει απασχολήσει κάμποσες φορές την τροχαία του Norfolk, όπου βρίσκεται η έδρα της βρετανικής εταιρίας.

Έτσι, είχε χρεωμένους ήδη οκτώ βαθμούς ποινής, όταν συνελήφθη ξανά, πρόσφατα, στον αυτοκινητόδρομο Α11, να κινείται με 102 mph, δηλαδή με 164 km/h, σε τμήμα του δρόμου με όριο 70 mph (112 km/h). Η παράβαση επισύρει κανονικά έξι βαθμούς ποινής, κάτι που θα ανέβαζε τον συνολικό λογαριασμό του σε περισσότερους από 12, και θα τον ανάγκαζε να παραδώσει το δίπλωμά του στις αρχές μέχρι και για έξι μήνες. Οπότε επιστράτευσε έναν καλό δικηγόρο.

Στο δικαστήριο, ο συνήγορος του κ. Gales ισχυρίστηκε ότι ο πελάτης του οδηγεί τα καινούργια αυτοκίνητα της Lotus, για να σιγουρευτεί ότι είναι φτιαγμένα όπως πρέπει, έτσι ώστε να ικανοποιήσουν τους αγοραστές τους. Οπότε, τυχόν απώλεια του διπλώματός του θα σήμαινε ότι δεν θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά του για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα. Και η δικαιολογία… έπιασε! Το δικαστήριο επέβαλε ποινή αφαίρεσης διπλώματος για 30 ημέρες, χωρίς να φορτώσει τον κ. Gales με επιπλέον πόντους.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Jean-Marc είχε συλληφθεί να κινείται με 96 mph (154 km/h) στο ίδιο ακριβώς σημείο του δρόμου, το 2014. Κάτι μας λέει ότι από το τέλος Φεβρουαρίου, όταν θα ξαναπάρει πίσω το δίπλωμά του, είναι εξαιρετικά πιθανό να το ξανακάνει…

πηγή: drive.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.