Volkswagen: Συνεργασία με Uber και Nvidia στην τεχνολογία αυτόνομων οχημάτων

|
THESTIVAL TEAM

Η Nvidia θα συνεργαστεί με την Uber και τη Volkswagen στον τομέα της τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων, αξιοποιώντας τις πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης της για τους σκοπούς του κλάδου.

Όπως αναφέρει το Reuters, η εταιρεία ήδη έχει συνεργασίες στον χώρο της βιομηχανίας, με εταιρείες όπως η Tesla και η κινεζική Baidu, ωστόσο είναι περισσότερο γνωστή για τις κάρτες γραφικών της. Ο διευθύνων σύμβουλός της, Τζένσεν Χουάνγκ, δήλωσε στην έκθεση CES (Consumer Electronics Show) στο Λας Βέγκας πως o στόλος αυτόνομων οχημάτων της Uber χρησιμοποιεί την τεχνολογία της για να μπορούν αυτά να αντιλαμβάνονται το περιβάλλον τους και να παίρνουν αποφάσεις εντός κλάσματος δευτερολέπτου.

Η Uber χρησιμοποιεί τεχνολογία της Nvidia από τον πρώτο της στόλο δοκιμών, με οχήματα Volvo SC90 SUV το 2016, στο Πίτσμπεργκ και το Φοίνιξ. Ωστόσο, το πρόγραμμα αυτόνομων οχημάτων της έχει αντιμετωπίσει προβλήματα, με χαρακτηριστική την αντιπαράθεση με τη Waymo της Google για κλοπή εμπορικών μυστικών.

Παρόλα αυτά, η Nvidia υποστηρίζει ότι η ανάπτυξη του προγράμματος της Uber σημειώνει πρόοδο- ενώ, όσον αφορά στη Volkswagen, η Nvidia σκοπεύει να εισάγει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης στα μελλοντικά οχήματα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, μέσω της νέας πλατφόρμας Drive IX. Η τεχνολογία αυτή θα παρέχει δυνατότητες «έξυπνου συνοδηγού», χάρη στην επεξεργασία δεδομένων προερχόμενων από εντός και εκτός του αυτοκινήτου.

Μέχρι τώρα, 320 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των αυτόνομων οχημάτων χρησιμοποιούν το Nvidia Drive, που ήταν γνωστό προηγουμένως ως Drive PX2, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ο Χουάνγκ είπε ότι η Baidu και η γερμανική ZF Friedrichshafen AG έχουν επιλέξει το Nvidia Drive, ενώ η εταιρεία θα συνεργαστεί και με την Aurora- startup της Σίλικον Βάλεϊ- για την ανάπτυξη μιας νέας πλατφόρμας hardware για αυτόνομα οχήματα, που θα χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή της, Xavier. Γενικότερα, στον χώρο είναι διάχυτη η εντύπωση πως η Nvidia θα καταστεί ένας από τους ηγέτες στον τομέα των τσιπ για αυτόνομα αυτοκίνητα, data centers και τεχνητή νοημοσύνη, με αποτέλεσμα τον διπλασιασμό της αξίας της μετοχής της μέσα στους τελευταίους 12 μήνες.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.