Δείτε τι παθαίνουν διάφορα οχήματα αν πέσουν σε φράκτη από αλυσίδες

|
THESTIVAL TEAM

Πότε πιστεύετε ότι θα πάθει τη μεγαλύτερη ζημιά ένα αυτοκίνητο; Όταν πέσει με ταχύτητα πάνω σε έναν αμετακίνητο τοίχο;

Λογικό, αλλά λάθος. Ο τοίχος θα το μετατρέψει σε πίτα, αλλά το αυτοκίνητο θα παραμείνει σε ένα κομμάτι. Ένα φράγμα από χοντρές, τεντωμένες αλυσίδες, όμως, είναι ικανό να διαλύσει το αυτοκίνητο σε κομμάτια που θα σκορπίσουν παντού με ανατριχιαστικό τρόπο. Και βέβαια οι δυνάμεις από τις ακραίες επιβραδύνσεις θα φροντίσουν ώστε να έχουμε και τις μέγιστες παραμορφώσεις.

Το τι ακριβώς θα γίνει αν πέσουμε πάνω σε έναν τέτοιο φράκτη από αλυσίδες ούτε ο πιο αρρωστημένος νους δεν μπορεί να το φανταστεί, όμως υπάρχει το πολύ εξελιγμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα προσομοίωσης BeamNG για να μας το δείξει. Λεπτομερώς. Και αναίμακτα.

Οι επινοητικοί και αιμοδιψείς τύποι του Car Pal, λοιπόν, έφτιαξαν έναν τέτοιο φράκτη από αλυσίδες και τον εγκατέστησαν σε ένα δρόμο για να δουν αν θα μπορούσε κάποιος «να περάσει και να μπει στην ιδιοκτησία τους» με το όχημά του σε κατάσταση που να μπορεί ακόμα να τσουλάει.

Οι «δοκιμές» ξεκινούν με ένα δύσμοιρο κλασικό Ford Sierra XR4i, ως εκπρόσωπο των «συνηθισμένων αυτοκινήτων» (από πού κι ως πού;) και συνεχίζει με ό,τι όχημα βάλει όνους σας. Τελικά, μόνο ένα καταφέρνει και περνάει – οπότε, τρομοκράτες, σημειώστε το…

Τα άλλα… καλύτερα να μη σας πούμε για να κρατήσουμε ακονισμένες τις καταστροφικές σας ορέξεις. Δείτε, και φανταστείτε μόνο τα “g” της επιβράδυνσης…

πηγή: drive.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.