Τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά στο αυτοκίνητο αυξάνουν την κατανάλωση (VIDEO)

|
THESTIVAL TEAM

Οι Αμερικάνοι εκτός από τα σπίτια τους τις ημέρες των Χριστουγέννων, στολίζουν και τα αυτοκίνητα τους με διάφορα διακοσμητικά. Η GM θέλησε να μετρήσει με επιστημονικό τρόπο το κατά πόσο επηρεάζουν την αεροδυναμική και τη κατανάλωση καυσίμου ενός αυτοκινήτου, γι’αυτό και διεξήγαγε σε ένα GMC Terrain Denali μια σειρά δοκιμών.

Οι δοκιμές έγιναν στην αεροδυναμική σήραγγα της εταιρίας στη Georgia, με ταχύτητες ανέμου που ισοδυναμούν με περίπου 115 χλμ. ΗGM κατέληξε στα ακόλουθα αποτελέσματα:

Τα κέρατα των ταράνδων και η μύτη του Ρούντολφ αυξάνουν την κατανάλωση καυσίμου κατά 1 μίλι ανά γαλόνι, ενώ αυξάνουν τον αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας κατά 3%.

Ένας μεγάλος φιόγκος στην οροφή αυξάνει την κατανάλωση 3,5 μίλια ανά γαλόνι, ενώ αυξάνει τον αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας κατά 15%.

Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στην οροφή αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου κατά 30% όταν το όχημα κινείται σε αυτοκινητόδρομο, με τον αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας να αυξάνεται κατά 70%.

Ένα στεφάνι τοποθετημένο στην γρίλια δεν έχει καμία επίδραση στην αεροδυναμική, αλλά μπορεί να μειώσει τη ροή του αέρα στον κινητήρα, δημιουργώντας έτσι προβλήματα υπερθέρμανσης.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: autoblog.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.