Παγώνει η συνεργασία BMW-McLaren

|
THESTIVAL TEAM

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν μέσα στην χρονιά, η BMW εξέταζε το ενδεχόμενο να συνεργαστεί, μετά από αρκετά χρόνια, με την McLaren για την παραγωγή ενός νέου supercar, αλλά προς το παρόν το όλο project έχει παγώσει.

Ορισμένα βρετανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο θα διέθετε έναν κεντρικά τοποθετημένο V8 κινητήρα quad-turbo με υβριδική τεχνολογία, απόδοσης 750 PS. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το αφεντικό της BMW M, Φρανκ Φαν Μιλ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος των καλοκαιρινών μηνών στην έδρα της McLaren, στο Γουόκινγκ παρά στο Μόναχο. Χωρίς να έχει ανακοινωθεί τίποτα επισήμως, στέλεχος της BMW δήλωσε ότι παρά του γεγονότος ότι το εν λόγω μοντέλο αποτελούσε σπουδή σε σχεδιασμό και τεχνολογία, εν τούτοις δεν θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει στην αγορά, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, η γερμανική φίρμα έχει επικεντρωθεί στην εξέλιξη ενός νέου μοντέλου που θα διαθέτει κινητήρα με έμφαση στην ηλεκτροκίνηση, αλλά και στην συνεργασία με την Jaguar Land Rover για την παραγωγή ενός νέου V8 twin-turbo μηχανικού συνόλου 4,4 λίτρων, απόδοσης 650 PS και 81,6 kgm ροπής, που θα τοποθετηθεί στο Range Rover.

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.