Πράσινο κύμα “σαρώνει” τη Θεσσαλονίκη!

|
THESTIVAL TEAM

Μια εναλλακτική πράσινη γιορτή, το GreenWave Festival στήνεται απο σήμερα στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Πάρκο και στο Θέατρο Κήπου. Σκοπός της διοργάνωσης…

είναι η συνάντηση, η συνεργασία αλλά και η διασκέδαση, όλων των ενδιαφερομένων για θέματα περιβάλλοντος. Στη διοργάνωση συμμετέχουν μέχρι στιγμής 31 συλλογικότητες και οργανώσεις και η λίστα ανανεώνεται συνεχώς:

Άργος, Αρκτούρος, Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία, Δίκτυο Ανταλλαγών Μαγνησίας ΤΕΜ, Δράση για την Άγρια Ζωή, Εθελοντική Εργασία Θεσσαλονίκης, Ελεύθερο Λογισμικό, Ελληνική Oρνιθολογική Εταιρεία, Ένωση Πεζών, Επιτροπή Προστασίας Σέιχ Σου, Κέντρο Πληροφόρησης «Αντιγόνη», Κίνηση 136, Κίνηση Πολιτών Χορτιάτη, Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, Oικοτοπία, Ομοτράπεζοι, Παιδιά εν Δράσει, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Aσσήρου, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ευκαρπίας, ΠEPKA, Πολύχρωμοι Ποδηλάτες, ΠPΩΣKAΛO, ΣΠAME, Σπηλαιολογία Θεσσαλονίκης “ΠΡΩΤΕΑΣ”, Streetpanthers, Σύλλογος Bιοκαλλιεργητών, Σύλλογος Παλαιοπωλών, Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο, Φίλοι του Πρασίνου, Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, Φορέας Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα για σήμερα Παρασκευή:


ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 16/9 «Θεσσαλονίκη – Βιώσιμη Πόλη»

Συντονίζει ο Αλ . Γεωργόπουλος και συμμετέχουν:

1. Γρηγόρης Μαυράκης ( Ένωση Πεζών) «Πόλεις για πεζούς»

2. Γρηγόρης Νικολαίδης (Φίλοι του Πρασίνου) «Το πράσινο στην πόλη»

3. Γιώργος Φαρφαράς  (Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης) «Πολιτικές Ποδηλάτου για την Πόλη, τις Μεταφορές και τον Τουρισμό».

4. Γιάννης Μυλόπουλος (Πρύτανης ΑΠΘ) «Για ενα βιώσιμο Πανεπιστήμιο»

5. Βαλμπόνα Χυστούνα (Σύλλογος Μεταναστών Μητέρα Τερέζα) «Η κοινότητα των Αλβανών μεταναστών και η Θεσσαλονίκη»

6. Αλέξανδρος Γεωργόπουλος (Αντιγόνη) «Για μια Θεσσαλονίκη της βιωσιμότητας και της αλληλεγγυης»

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ

Παρασκευή 16/9

21.00 «Γυπαετός, ο ερημίτης των βουνών». Ως ένα τέλειο παράδειγμα ανακύκλωσης της φύσης ο γυπαετός, παγκόσμια απειλούμενο είδος, είναι ο πιο μεγάλος γύπας της Ευρώπης του οποίου η εξάπλωση έχει περιοριστεί πολύ σημαντικά εξαιτίας των ανθρώπινων επιλογών. Διάρκεια 30’.

21.30 WORLD NAKED BIKE RIDE LONDON. Βραβευμένο Ντοκιμαντέρ σχετικά με την πρώτη διεθνή γυμνή ποδηλατοδρομία που βγήκε στους δρόμους του κεντρικού Λονδίνου το 2005. Διάρκεια 30’

22.00 «Η εποχή των ηλιθίων». Μια ταινία για την κλιματική αλλαγή. Και για την δική μας ηλιθιότητα που ενώ έχουμε όλα τα στοιχεία που μας αποκαλύπτουν την επερχόμενη καταστροφή, επιμένουμε να μην αλλάζουμε τρόπο ζωής. Πρωταγωνιστούμε κι εμείς λοιπόν στο ρόλο των ηλιθίων. Διάρκεια 92’.

 

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεκινά στις 20:30 και περιλαμβάνει συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο κήπου με τα μουσικά σχήματα:

Παρασκευή 16/9

Invaders, Return to Litany, Σταλαγμίτες και Τα τραγούδια της προδοσίας

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.