Μια πράσινη γιορτή για τη Θεσσαλονίκη!

|
THESTIVAL TEAM

Μια εναλλακτική πράσινη γιορτή, το GreenWave Festival πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, την ερχόμενη Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Πάρκο και στο Θέατρο Κήπου. Σκοπός της διοργάνωσης…

είναι η συνάντηση, η συνεργασία αλλά και η διασκέδαση, όλων των ενδιαφερομένων για θέματα περιβάλλοντος. Στη διοργάνωση συμμετέχουν μέχρι στιγμής 31 συλλογικότητες και οργανώσεις και η λίστα ανανεώνεται συνεχώς:

Άργος, Αρκτούρος, Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία, Δίκτυο Ανταλλαγών Μαγνησίας ΤΕΜ, Δράση για την Άγρια Ζωή, Εθελοντική Εργασία Θεσσαλονίκης, Ελεύθερο Λογισμικό, Ελληνική Oρνιθολογική Εταιρεία, Ένωση Πεζών, Επιτροπή Προστασίας Σέιχ Σου, Κέντρο Πληροφόρησης «Αντιγόνη», Κίνηση 136, Κίνηση Πολιτών Χορτιάτη, Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, Oικοτοπία, Ομοτράπεζοι, Παιδιά εν Δράσει, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Aσσήρου, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ευκαρπίας, ΠEPKA, Πολύχρωμοι Ποδηλάτες, ΠPΩΣKAΛO, ΣΠAME, Σπηλαιολογία Θεσσαλονίκης “ΠΡΩΤΕΑΣ”, Streetpanthers, Σύλλογος Bιοκαλλιεργητών, Σύλλογος Παλαιοπωλών, Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο, Φίλοι του Πρασίνου, Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, Φορέας Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης.

Το πρόγραμμα συζητήσεων της πρώτης μέρας αφορά στη θεματική ενότητα «Θεσσαλονίκη – Βιώσιμη Πόλη» και συνεχίζει τη δεύτερη ημέρα με θέματα σχετικά με την «Εναλλακτική Οικονομία – απάντηση στην κρίση». Οι εκδηλώσεις ξεκινούν κάθε μέρα στις 18:00 με δράσεις για τα παιδιά και από τις 19:00 θα αρχίζουν οι παρουσιάσεις των ομάδων, οι επιμέρους συζητήσεις και οι προβολές βίντεο.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεκινά στις 20:30 και περιλαμβάνει συναυλίες με τα μουσικά σχήματα Invaders, Return to Litany, Σταλαγμίτες και Τα τραγούδια της προδοσίας την Παρασκευή και Sextra Large, Eton 16, Blues Wire και Σαν Ξέμπαρκοι το Σάββατο

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό θα βρείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: http://greenwavefestival.com/

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.