Εκτός ελέγχου συνεχίζει να καίει η μεγάλη φωτιά όπου ξέσπασε νωρίτερα σήμερα σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Σαντομέρι της δυτικής Αχαΐας.

Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και απειλεί πλέον τέσσερις κοινότητες και ένα μοναστήρι.

Πρόκειται για τις κοινότητες 'Αρλα, Ελαιοχώρι, Πετροχώρι και Πλανητερέικα, καθώς και το γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας Μαρίτσης.

Από την πυροσβεστική υπηρεσία έγινε γνωστό πριν από λίγο ότι δόθηκε ενολή για να απομακρυνθούν οι ευπαθείς ομάδες από τις κοινότητες που απειλούνται. Ζητήθηκε επίσης και από τις μοναχές που βρίσκονται στο μοναστήρι να το εκκενώσουν αλλά αυτές αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τη Μονή.

Εκκενώνεται η Άρλα

Όπως μεταδίδει το patrastimes.gr όλοι οι κάτοικοι συγκεντρώνονται από την αστυνομία στον κεντρικό δρόμο κοντά στην εκκλησία, ενώ λεωφορείο του Δήμου παραλαμβάνει ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες κατοίκων για να τους μεταφέρει προς τα Ζησιμαίικα.

Η αποχώρηση των κατοίκων, θα γίνει με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων. Σύμφωνα με το patrastimes.gr το πύρινο μέτωπο έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια του χωριού, από την πλευρά του νεκροταφείου.

Νωρίτερα πάντως ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «είμαστε σε ετοιμότητα, ώστε αν χρειασθεί, να εκκενωθούν όλες οι κοινότητες καθώς και το μοναστήρι».

Στην μάχη για τον έλεγχο της φωτιάς βρίσκονται αυτήν την ώρα 26 οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με 56 πυροσβέστες. Ωστόσο το έργο τους δυσχαιρένεται από το γεγονός ότι πριν από λίγο - λόγω του σκότους - αποσύρθηκαν τα τρία εναέρια μέσα που επιχειρούσαν - δύο ελικόπτερα και ένα καναντέρ και πλέον τη μάχη με τις φλόγες δίνουν μόνο επίγειες δυνάμεις.

Δείτε το βίντεο του patrastimes.gr: