Έκτακτα μέτρα στην Κοζάνη για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σε έκτακτη σύσκεψη στην Κοζάνη ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Πλακεντάς και ο αναπληρωτής διευθυντής του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ), Κώστας Μαχτής αποφάσισαν την παύση λειτουργίας κάθε είδους μηχανήματος και εξοπλισμού εντός των ορυχείων της ΔΕΗ, πλην του συστήματος αποκομιδής τέφρας και ενός εκσκαφέα, από τις 4:00 έως τις 7:30 κάθε μέρα, τουλάχιστον έως την Πέμπτη 10 Αυγούστου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα άμεσα μέτρα αποφασίστηκαν προκειμένου να περιοριστούν η σκόνη και η εκπομπή αιωρούμενων σωματιδίων στην περιοχή του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, όπου τις τελευταίες ημέρες, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της πλήρους άπνοιας, παρατηρήθηκαν αυξημένες συγκεντρώσεις που ξεπερνούν τα επιτρεπτά όρια.

Επίσης, μετά τις 15:00, αποφασίστηκε να σταματήσουν η διακίνηση κάθε είδους εργολαβικών φορτηγών εντός του Λιγνιτικού Κέντρου και κάθε είδους εργασία εντός των ορυχείων της ΔΕΗ.

Συμφωνήθηκε να γίνονται διαβροχές σε όλο το οδικό δίκτυο του Λιγνιτικού Κέντρου καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου και ειδικότερα τις νυκτερινές ώρες που το φαινόμενο της συγκέντρωσης σκόνης παρουσιάζει μεγάλη έξαρση.

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.