Σεισμικές δονήσεις ταρακούνησαν την Κρήτη, με την πρώτη να σημειώνεται στις 23:30 χθες το βράδυ και να συνεχίζονται και μετά τα μεσάνυχτα.

Στις 23:30 σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 63,7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ηρακλείου στη θαλάσσια περιοχή του Τσουτσουρά με εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων. Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Γιάννης Μαραγκάκης δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Οι κάτοικοι αρκετών περιοχών της Κρήτης βγήκαν από τα σπίτια τους, ενώ η έντονη μετασεισμική ακολουθία έκανε αρκετούς να μείνουν έξω από τις οικίες τους μέχρι τα ξημερώματα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ekriti.gr.

Στις 23:46 καταγράφηκε νέος σεισμός, έντασης 3,5 Ρίχτερ, με επίκεντρο την ίδια θαλάσσια περιοχή. Νέα δόνηση καταγράφηκε 4 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, μεγέθους επίσης 3,5 Ρίχτερ και ακολούθησαν σεισμικές δονήσεις δύο λεπτά αργότερα κοντά στο Ρέθυμνο, ίδιου μεγέθους και 3,7 Ρίχτερ 14 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, κοντά στο επίκεντρο του πρώτου σεισμού.