Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή μεταξύ Πλατάνου και Σφηναρίου στην Κίσσαμο Χανίων σε χορτολιβαδική και δασική έκταση. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα, καίγοντας, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, 2.300 στρέμματα.

Στο σημείο επιχείρησαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που όλη τη νύκτα προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά και να αποτρέψουν το ενδεχόμενο επέκτασής της προς κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο βρέθηκαν 18 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τα πληρώματα τους, μια υδροφόρα του Πεδίου Βολής Κρήτης, ένα πυροσβεστικό όχημα του Ναυστάθμου Κρήτης, το πυροσβεστικό όχημα του δήμου Χανίων και οκτώ βοηθητικά οχήματα. Παράλληλα, επιχείρησαν στο σημείο και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συμμετείχε το πρωί και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που πραγματοποίησε δέκα ρίψεις νερού.

Η φωτιά βρίσκεται υπό ύφεση ενώ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκης «κύριο μέλημά μας εκτός από τον έλεγχο και την κατάσβεση ήταν να μην επεκταθεί σε κατοικημένες περιοχές και να κάψει περιουσίες. Σώσαμε από τις φλόγες μια καλοκαιρινή πολυτελή κατοικία, ένα μικρό θερμοκήπιο καθώς και εκτάσεις που υπήρχαν μελίσσια και πρόβατα».