Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Δαμνόνι Ρεθύμνου

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η πυρκαγιά στο Δαμνόνι Ρεθύμνου η οποία συνεχώς αναζωπυρώνεται λόγω των ανέμων που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.

Πέντε πυροσβεστικά οχήματα και δεκαοχτώ πυροσβέστες δρουν αυτή την ώρα στην περιοχή η οποία είναι δύσβατη και για το λόγο αυτό επιχειρεί και τμήμα πεζοπόρο της ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Φωτιά στο Δαμνόνι που βρίσκεται 35 χλμ νότια του Ρεθύμνου και 5 χλμ ανατολικά του Πλακιά και αποτελεί δημοφιλές τουριστικό θέρετρο για την ευρύτερη περιοχή, εκδηλώθηκε αρχικά τα ξημερώματα και άμεσα επιχείρησαν δυνάμεις πυρόσβεσης οι οποίες οριοθέτησαν το πύρινο μέτωπο το οποίο λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε βραχώδη και θαμνώδη περιοχή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτή την ώρα οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, προσπαθώντας την πλήρη κατάσβεση της, με αντίπαλο όμως τον άνεμο που πνέει στα 7 μποφόρ.

Από πλευράς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καλούνται οι πολίτες να ενημερώνουν άμεσα στο 199 για ό,τι τους φανεί ύποπτο, όταν δουν καπνούς ή φωτιά και συνίσταται μεγάλη προσοχή στις δράσεις που έχουν σε σχέση με την ύπαιθρο.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.