Μία νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε σήμερα το πρωί την Λέσβο και εντάσσεται στην μετασεισμική ακολουθία των 6,1 Ρίχτερ, που χτύπησαν το νησί το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η δόνηση, που έγινε αισθητή στις 07:35 το πρωί, είχε επίκεντρο 13 χιλιόμετρα νότια του Πλωμαρίου, στην θαλάσσια περιοχή που έδωσε και τον φονικό σεισμό.

Ο σεισμός αυτός δεν καθησυχάζει τους σεισμολόγους, καθώς αναμένουν έναν τουλάχιστον ακόμα πιο ισχυρό μετασεισμό, περίπου στα 5 Ρίχτερ, που θα σημαίνει πως η ενέργεια, που έχει συγκεντρωθεί στο ρήγμα όντως εκτονώνεται.

Κλειστά σήμερα τα σχολεία

Σήμερα, όλα τα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Λέσβο θα παραμείνουνκλειστά, λόγω του σεισμού και για προληπτικούς λόγους, με απόφαση του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού και κατόπιν συνεννόησης με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε στο μεταξύ ότι αναβάλλονται οι Πανελλήνιες Εξετάσεις των Γενικών Λυκείων στη Λέσβο, αλλά και τη Χίο, εξαιτίας των ειδικών συνθηκών, που έχουν δημιουργηθεί.