Σεισμός στη Μυτιλήνη: 16 μετασεισμοί πάνω από 3 Ρίχτερ σε 2 ώρες

|
ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Στον ρυθμό του Εγκέλαδου χορεύουν οι κάτοικοι της Λέσβου (κατά κύριο λόγο), της Χίου, αλλά και των τουρκικών παραλίων από τις 15:28 που σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός των 6,1 Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στα δύο μεγάλα ελληνικά νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας, όπως μεταδίδει το protothema.gr, σε διάστημα μόλις 2 ωρών, έχουν καταγραφεί 10 ισχυροί μετασεισμοί πάνω από 3 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό ινστιτούτο, ο αριθμός των ισχυρών μετασεισμών ανεβαίνει στους 16, οι τέσσερις εκ των οποίων είναι πάνω από 4 Ρίχτερ. Ο ένας σημειώθηκε μόλις 3 λεπτά μετά τον κυρίως σεισμό (15:35) και ήταν μεγέθους 4,9 Ρίχτερ, ενώ ο δεύτερος καταγράφηκε στις 15:32, μεγέθους 4 Ρίχτερ. Ο τρίτος σημειώθηκε στις 15:35 και ήταν 4,4 Ρίχτερ. Ο τελευταίος καταγράφηκε στις 17:19 και ήταν μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το ευρωμεσογειακό ινστιτούτο που έχει κάνει αναφορά για 16 δυνατούς μετασεισμούς στην ίδια περιοχή, δίνει το μέγεθος του κυρίως φαινομένου στους 6,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.