Εσείς προσέχετε πόσο νερό σπαταλάτε;

|
THESTIVAL TEAM

Παρατείνεται η προθεσμία συμπλήρωσης του ερωτηματολόγιου για την έρευνα αποτύπωσης της οικιακής κατανάλωσης νερού που διεξάγει το Δίκτυο Μεσόγειος SOS σε συνεργασία……

  με το δήμο Θεσσαλονίκης. Η πρωτοποριακή αυτή έρευνα, που αποσκοπεί στη συλλογή στοιχείων για την διεξαγωγή συμπερασμάτων αναφορικά με την οικιακή κατανάλωση του πολύτιμου αυτού φυσικού πόρου, παρατείνεται, ειδικά για την πόλη της Θεσσαλονίκης, μέχρι το τέλος Απριλίου.

 

Ο δήμος Θεσσαλονίκης καλεί τους δημότες να συμμετάσχουν στην έρευνα, για την καταγραφή της σχέσης των νοικοκυριών με το νερό, τα συμπεράσματα της οποίας θα βοηθήσουν στον προσδιορισμό του υδάτινου αποτυπώματος της πόλης της Θεσσαλονίκης σε μια κρίσιμη περίοδο όπου οι φυσικοί πόροι πρέπει να αντιμετωπιστούν με βιώσιμους και ορθολογικούς όρους για την αειφόρο διαχείρισή τους.

Η συμμετοχή μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω των αναρτήσεων του Τμήματος Περιβάλλοντος και της ομάδας του Greenparty του δήμου Θεσσαλονίκης, της Περιβαλλοντική Ομάδας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μέσω facebook, αλλά και από το Δίκτυο Μεσόγειος SOS. Οι διευθύνσεις είναι οι ακόλουθες: http://www.envdimosthes.gr/default.html http://www.greenparty.gr/index.php http://www.medsos.gr/erevnanero Για την έντυπη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στη γραμματεία του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελευθέρων Χώρων (Παπαρρηγοπούλου 7, τηλ. 530.585).

Τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου θα παρουσιαστούν στις ιστοσελίδες του Δικτύου Μεσόγειος SOS και της ομάδας του Greenparty κατά την περίοδο 28 – 30 Μαΐου 2012. Το ίδιο χρονικό διάστημα, εκπρόσωποι του Δικτύου Μεσόγειος SOS θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση δράσεων περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.