Αναπνέουμε καλύτερα (;) – Μειώθηκαν τα αιωρούμενα μικροσωματίδια

|
THESTIVAL TEAM

“Έπεσαν” κάτω από το όριο των 110 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο οι τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων στον αέρα της πόλης μας. Να σημειώσουμε ότι το όριο αυτό…

αποτελεί το ανώτατο όριο, το οποίο είχαν ξεπεράσει οι τιμές των σωματιδίων την περασμένη εβδομάδα. Στην πτώση των τιμών των σωματιδίων συνέβαλαν η βελτίωση των καιρικών συνθηκών από την περασμένη Παρασκευή αλλά και τα ήπια μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου που πάρθηκαν στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, σημείωσε ότι “τα ποσοστά των αιωρούμενων μικροσωματιδίων σε όλους τους σταθμούς μετρήσεων έχουν πέσει σε απόλυτα φυσιολογικά επίπεδα. Το ζήτημα της ρύπανσης στην ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης ασφαλώς και δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να αντιμετωπιστεί αποσπασματικά, όμως δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους φορείς να τρομοκρατούν τους πολίτες”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.