Green Party στη Θεσσαλονίκη

|
THESTIVAL TEAM

Την Δευτέρα 16 Μαΐου, η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων του δήμου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του 1ου Green Party, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση…

του κοινού και η ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης μικρών και μεγάλων, με κεντρικό μήνυμα «Ζω οικολογικά, καθημερινά!». Από τη στιγμή εκείνη θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την καλύτερη πράσινη δράση (διαχείριση και εξοικονόμηση ενέργειας, ανακύκλωση και διαχείριση οικιακών απορριμμάτων, ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, φυτοτεχνικές παρεμβάσεις σε κήπους, μπαλκόνια και δώματα κατοικιών, χρησιμοποίηση όμβριων και ανακυκλωμένων υδάτων κ.ά.) στο αστικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 2 Ιουνίου μέσω αποστολής οπτικού υλικού στην ιστοσελίδα greenparty2011.gr. Η διαδικτυακή ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί το πρωί της Κυριακή 5 Ιουνίου. Την ημέρα εκείνη στις 19.00, σε ειδική εκδήλωση στην παραλία (περιοχή Λευκού Πύργου), θα βραβευθούν οι πιο ενδιαφέρουσες δράσεις από το Δήμαρχο Γ. Μπουτάρη και την επιτροπή προσωπικοτήτων που θα συγκροτήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα η αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων του δήμου διοργανώνει την Παρασκευή 13 Μαΐου, στις 10:00, δεντροφύτευση στο πάρκο Μακεδονικού Τάφου (περιοχή Ευκλείδη). Την Κυριακή 15 Μαΐου, σε συνεργασία με τους εθελοντές της Αντιδημαρχίας Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών θα γίνει παρέμβαση στον μη διαμορφωμένο χώρο επί των οδών Ιβίσκου και Αμμουλιανής που αφορά τον καθαρισμό των χώρων, το κόψιμο χόρτων, την αποκλάδωση δέντρων, και την Κυριακή 22 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί όμοια δράση στον μη διαμορφωμένο χώρο δίπλα στο Τελλόγλειο Ίδρυμα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.