Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη Βρετανία – “Παρέλυσε” το Χίθροου

|
THESTIVAL TEAM

Η κακοκαιρία και η συνεχιζόμενη χιονόπτωση έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στις μεταφορές στο Ηνωμένο Βασίλειο, πλήττοντας ειδικότερα το διεθνές αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο…

 

Περίπου 260 πτήσεις – το 20% της κανονικής κυκλοφορίας – ακυρώθηκαν την Κυριακή ενώ για τη Δευτέρα έχει ήδη ανακοινωθεί ότι ακυρώνεται επιπλέον 10% των προγραμματισμένων πτήσεων από το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της βρετανικής πρωτεύουσας και πρώτο στον κόσμο στις διεθνείς επιβατικές μεταφορές.

Το αεροδρόμιο του Χίθροου έχει επενδύσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια λίρες (60 εκατομμύρια ευρώ) για να οχυρωθεί από τις συνέπειες του χιονιού, ιδιαίτερα με εξοπλισμό νέων εκχιονιστικών. Εντούτοις επαναλαμβάνονται οι σκηνές του Δεκεμβρίου του 2010, όταν το Χίθροου είχε παραλύσει για μερικές ημέρες εξ αιτίας του χιονιού, αναγκάζοντας χιλιάδες επιβάτες να κοιμούνται στους τερματικούς και δημιουργώντας μεγάλη συζήτηση για τις αντοχές του αεροδρομίου.

«Το 2010, ο αερολιμένας είχε κλείσει εντελώς. Στις μέρες μας, οι πίστες είναι ανοικτές», υποστήριξε η εκπρόσωπος του αερολιμένα, εξηγώντας ότι η αναστάτωση στις πτήσεις οφείλεται αυτή τη φορά στην κακή ορατότητα.

Αλλά και στη Μάγχη η σιδηροδρομική γραμμή των Eurostar, επηρεάστηκε επίσης από την κακοκαιρία. Τέσσερα δρομολόγια τρένων ακυρώθηκαν την Κυριακή, ενώ όσα πραγματοποιήθηκαν έγιναν με σημαντικές καθυστερήσεις λόγω των περιορισμών στην ταχύτητα.

Προβλήματα με την εναέρια κυκλοφορία και στο Παρίσι, με το 40% των πτήσεων να ακυρώνονται στο αεροδρόμιο Ορλί.

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.