Βάφτισε το παιδί της Τζιχάντ και το έστειλε σχολείο με μπλουζάκι που έγραφε “Είμαι βόμβα” (ΦΩΤΟ)

|
THESTIVAL TEAM

Στο γαλλικό δικαστήριο παρουσιάστηκε μια μητέρα ενός τρίχρονου αγοριού που έχει…

βαπτιστεί με το όνομα “Τζιχάντ”, δηλαδή “Ιερός Πόλεμος”.

Η μητέρα και ο αδερφός της, θείος του μικρού παιδιού, έστειλαν τον “Τζιχάντ” στο σχολείο του με μπλούζα που μπροστά ανέγραφε “Είμαι βόμβα” (Je suis une bombe) και πίσω “Γεννήθηκα την 11η Σεπτεμβρίου” (Né le 11 Septembre).

Το δικαστήριο απηύθυνε κατηγορίες εναντίον τους καθώς θεωρήθηκε ότι με αυτόν τον τρόπο επιδοκίμασαν και υπεραμύνθηκαν της επίθεσης στους δίδυμους πύργους και εν γένει των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ο δάσκαλος του “Τζιχάντ” ειδοποίησε τις αρχές και λίγες μέρες αργότερα, ο δήμαρχος της πόλης, Thierry Lagneau (του συντηρητικού κόμματος UMP), ζήτησε από τους εισαγγελείς να ερευνήσουν την υπόθεση. Ο δήμαρχος κατηγόρησε τη μητέρα και τον αδελφό της για τη στάση τους, λέγοντας ότι “εκμεταλλεύονται αναίσχυντα την ηλικία του για να διαδώσουν πολιτικό μήνυμα”.

Πάντως η 32χρονη μητέρα και ο θείος του αγοριού, που όντως γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2009, δεν φέρονται να είναι ισλαμιστές. Σύμφωνα με τις αρχές η μητέρα έμεινε έκπληκτη από τις αντιδράσεις για το μπλουζάκι, τις οποίες και θεώρησε υπερβολικές και αναίτιες.

Τώρα, οι δύο κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης με αναστολή και πρόστιμο ύψους 980.780 ευρώ.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.