Ερντογάν: Θα άρω την κατάσταση έκτακτης ανάγκης αν επανεκλεγώ

|
THESTIVAL TEAM

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ισχύει από τον Ιούλιο του 2016 θα αρθεί αν επανεκλεγεί στις 24 Ιουνίου, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι θα επιβληθεί και πάλι αν η χώρα αντιμετωπίσει και άλλες απειλές.

«Αν συνεχίσω αυτή την αποστολή και μετά τις 24 Ιουνίου, το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι, Θεού θέλοντος, να άρουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Ερντογάν σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο 24 TV, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης δεν σημαίνει ότι την καταργούμε πλήρως ώστε να μην επανέλθει. Θα πάρουμε όσο αυστηρά μέτρα χρειαστεί ξανά σε περίπτωση τρομοκρατίας», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, στον οποίο η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιτρέπει στον ίδιο και στην κυβέρνηση του να παρακάμπτουν το κοινοβούλιο κατά την έγκριση νέων νόμων και να αναστέλλουν δικαιώματα και ελευθερίες.

υπενθυμίζεται ότι κηρύχθηκε λίγο μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 και από τότε παρατείνεται κάθε τρεις μήνες.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.