Ολλανδία: Δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον ηγέτη της Ακροδεξιάς Βίλντερς

|
ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό, του Ολλανδού ακροδεξιού πολιτικού, Γκέερτ Βίλντερς για τις κατηγορίες των διακρίσεων και της υποκίνησης μίσους.

Ο Γκ. Βίλντερς, ηγέτης του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη στην ολλανδική κάτω Βουλή, εθνικιστικού δεξιού – ακροδεξιού Κόμματος για την Ελευθερία (PVV) είναι μια από τις πιο γνωστές προσωπικότητες της ευρωπαϊκής Aκροδεξιάς.

Το 2016 είχε κριθεί ένοχος για υποκίνηση σε διακρίσεις επειδή στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης το 2014 είχε υποσχεθεί στους Ολλανδούς «λιγότερους Μαροκινούς» στη χώρα. Όμως ο επικεφαλής του PVV είχε κριθεί αθώος για την κατηγορία της υποκίνησης μίσους και του είχε επιβληθεί μόνο πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Τώρα ο Βίλντερς άσκησε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης εναντίον του, ενώ η εισαγγελία έχει ασκήσει έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης.

Η νέα δίκη θα διαρκέσει 11 ημέρες και οι δικαστές αναμένεται να ανακοινώσουν την απόφασή τους στις 6 Ιουλίου.

Ο ίδιος ο κ. Βίλντερς δεν φαίνεται να ανησυχεί πολύ για τη νέα δικαστική του περιπέτεια, δήλωσε μάλιστα στην εφημερίδα De Telegraf: «Το έχω ξαναζήσει όλο αυτό».

Μάλιστα από το πρωί δεν είναι παρών στη δίκη, με τον δικηγόρο του Γκέερτ Γιαν Κνουπς να μιλά εκ μέρους του.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.