Επικοινωνία Τραμπ με Μακρόν και Σι για Βόρεια Κορέα

|
THESTIVAL TEAM

Tηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και Γάλλος ομόλογός του, Εμανουέλ Μακρόν, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Επί τάπητος τέθηκαν οι εξελίξεις στο ζήτημα της Βόρειας Κορέας, αλλά και η αμερικανική απόφαση για επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, στην ανακοίνιωση δεν δίνονται περισσότερες πληροφορίες για τις θέσεις, που εκφράστηκαν ή για το εάν συζητήθηκε το ενδεχόμενο εξαίρεσης της Ε.Ε. από τους δασμούς.

Παράλληλα όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος στο λογαριασμό του στο Twitter, είχε τηλεφωνική συνομιλία και με τον Κινέζο πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ. Σε αυτήν κυριάρχησε το θέμα της Βόρειας Κορέας με τους δύο άνδρες να συμφωνούν στην στάση, που πρέπει να τηρηθεί. «Ο πρόεδρος Σι εκτιμά την προσπάθεια που καταβάλλουν οι ΗΠΑ για την διπλωματική επίλυση του προβλήματος και όχι την επιλογή της δυσοίνωσης εναλλακτικής λύσης. H Κίνα συνεχίζει να μας βοηθά!» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.