Λαβρόφ: Είμαστε πάντα υπέρ του διαλόγου με τις ΗΠΑ

|
THESTIVAL TEAM

Υπέρ της συνέχισης του διαλόγου που αφορά τη στρατηγική σταθερότητα με τις ΗΠΑ τάσσεται η Ρωσία, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ,

Ο Λαβρόφ σχολίασε από την Αντίς Αμπέμπα την έκκληση που απηύθυναν αμερικανοί γερουσιαστές μέσω της οποίας ζητούσαν να συνεχισθούν οι συνομιλίες με τη Ρωσία σε ζητήματα που αφορούν τους στρατηγικούς εξοπλισμούς και την παράταση της Συμφωνίας για τη μείωση των στρατηγικών επιθετικών όπλων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του TASS, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι μηχανισμοί συνεργασίας με τις ΗΠΑ που αφορούν την συμφωνία START περιλαμβάνονται στην ίδια την συμφωνία, επισήμανε ο Λαβρόβ.

Μια μικρή ομάδα αμερικανών γερουσιαστών είχε στείλει την Πέμπτη επιστολή στον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, μέσω της οποίας τον καλούσαν να συνεχίσει τις συνομιλίες με τη Ρωσία για τους στρατηγικούς εξοπλισμούς και την παράταση της συμφωνίας START. Την εν λόγω έκκληση υπέγραψαν μόνο τέσσερις από τους εκατό γερουσιαστές, οι δημοκρατικοί Έντουαρντ Μάρκι, Τζεφ Μέρκλεϊ, Νταϊάν Φαϊνστάιν και ο ανεξάρτητος βουλευτής Μπέρνι Σόντερς.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.