Φρικιαστικές αποκαλύψεις για τον θάνατο της δημοσιογράφου στην Δανία: “Ξάπλωσα δίπλα στο πτώμα της και μετά την τεμάχισα”

|
THESTIVAL TEAM

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως για την δολοφονία της δημοσιογράφου Κιμ Βαλ, στη Δανία. Χθες, Πέμπτη, ξεκίνησε η δίκη του 47χρονος εφευρέτη Πίτερ Μάντσεν, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε και διαμέλισε την Βαλ, με την οποία ταξίδευε μαζί στο υποβρύχιο του.

Οι αποκαλύψεις του Μάντσεν στο δικαστήριο είναι φρικιαστικές, με τον ίδιο να παραδέχτηκε πως κοιμήθηκε δίπλα στο πτώμα της, πριν την διαμελίσει και την πετάξει στην θάλασσα. Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει, βέβαια, ότι η Κιμ Βαλ έχασε την ζωή της μετά από ατύχημα.

Έχοντας επίσης παραδεχτεί πως είχε πει ψέματα σε προηγούμενες ανακρίσεις των αστυνομικών για το τι πραγματικά συνέβη, ο Μάντσεν αυτή την φορά υποστήριξε πως η δημοσιογράφος έχασε την ζωή της λόγω αιφνίδιας πτώσης της πίεσης του αέρα στο εσωτερικό του υποβρυχίου του το απόγευμα της 10ης Αυγούστου 2017.

«Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες μπροστά στην οικογένεια και τον κόσμο…για το τι πραγματικά συνέβη όταν πέθανε, γιατί είναι φρικτό», είπε ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο. Ο Μάντσεν υποστήριξε ακόμα ότι με την Βαλ είχε «ένα καταπληκτικό βράδυ» μέχρι τη στιγμή που έχασε τη ζωή της, χωρίς όμως να εννοεί πως υπήρξε κάποια σεξουαλική επαφή μαζί της (ή με το σώμα της).

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ξάπλωσε δίπλα της πριν την τεμαχίσει, ενώ για τον τεμαχισμό της είπε ότι τον έκανε στο πλαίσιο της τελετουργιάς της ταφής στη θάλασσα προσθέτοντας ότι η 30χρονη Βαλ ήταν πολύ βαριά για να τη μεταφέρει από το υποβρύχιο.

Η δίκη θα διαρκέσει 12 ημέρες μέσα στον Μάρτιο και τον Απρίλιο και η ετυμηγορία του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί στις 25 Απριλίου, αν δεν προκύψουν καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.