Hurriyet: Συγκέντρωση τουρκικών και ελληνικών πλοίων στην περιοχή των Ιμίων (VIDEO)

|
THESTIVAL TEAM

Στην περιοχή των Ιμίων περιπολούν αυτήν την ώρα 11 τουρκικά πλοία, έναντι 8 ελληνικών, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, λίγες ώρες μετά τον τουρκικό εμβολισμό ελληνικού πλοίου στην περιοχή.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, από τις 14.30 το μεσημέρι υπάρχει μία συγκέντρωση πλοίων στις βραχονησίδες, καθώς τα ελληνικά πλοία είναι οκτώ, ενώ, πάντα σύμφωνα με τους Τούρκους, με την προσέλευση δύο πλοίων ακτοφυλακής και δύο ταχύπλοα, οι τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή φτάνουν τα 11 πλοία.

Όπως σχολιάζουν οι Τούρκοι, στις 14.45 δύο ταχύπλοα, με οπλισμένους Έλληνες στρατιώτες, έπιασαν την προσοχή των τουρκικών δυνάμεων όταν έφυγαν από τη Λέρο και περνώντας στο ένα μίλι από τα Ίμια, πήγαν στη Κω.

Επίσης, το πρακτορείο Anadolu αναφέρει πως οι δυνάμεις της Τουρκικής Ακτοφυλακής και του Λιμενικού Σώματος της γειτονικής χώρας βρίσκονται στην περιοχή των Ιμίων και συνεχίζουν τις περιπολίες.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.