Τουλάχιστον έξι άμαχοι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή σε αεροπορικές επιδρομές του καθεστώτος στον ελεγχόμενο από αντάρτες και τζιχαντιστές θύλακα της Ανατολικής Γούτας, κοντά στη Δαμασκό.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ ενέτεινε από την 5η Φεβρουαρίου τις επιδρομές στη Γούτα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν μέσα σε πέντε ημέρες πάνω από 240 άμαχοι, ανάμεσά τους περίπου 60 παιδιά, και να τραυματιστούν άλλοι περίπου 775.

Το Σάββατο πάντως επικράτησε σχετική ηρεμία στην περιοχή: η Δαμασκός βρέθηκε αντιμέτωπη με τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον στρατιωτικών στόχων στο συριακό έδαφος, εγκαταστάσεων των κυβερνητικών δυνάμεων και των Ιρανών συμμάχων τους.

«Οι αεροπορικές επιδρομές στη Γούτα ξανάρχισαν το βράδυ του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άμαχοι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, έπειτα από μια διακοπή περίπου 24 ωρών», ανέφερε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, στο Γαλλικό Πρακτορείο, διευκρινίζοντας ότι άλλοι 50και πλέον άμαχοι τραυματίστηκαν.

Οι 400.000 κάτοικοι της Ανατολικής Γούτας, μιας περιοχής που πολιορκείται από το 2013, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, με τεράστιες ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ