Τουρκία: 42 νέες συλλήψεις για “προπαγάνδα”

|
THESTIVAL TEAM

Στη σύλληψη 42 ατόμων οι οποίοι φέρονται να διέσπειραν “τρομοκρατική προπαγάνδα” στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης κατά της επιχείρησης που έχει εξαπολύσει η Άγκυρα εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία προχώρησαν σήμερα οι τουρκικές αρχές.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα πρόσωπα αυτά συνελήφθησαν στο πλαίσιο επιχείρησης που διεξήχθη σε όλη την Τουρκία εναντίον χρηστών του Διαδικτύου ύποπτων ότι θέλησαν να αμαυρώσουν την εικόνα στης στρατιωτικής επιχείρησης. Ήδη χθες Δευτέρα συνελήφθησαν 24 άνθρωποι.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα συνελήφθησαν 23 άνθρωποι στη Σμύρνη, μεταξύ αυτών και ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Τσερκέζ Αϊντεμίρ, σύμφωνα με το Anadolu.

Εξάλλου 14 ακόμη πρόσωπα συνελήφθησαν στις επαρχίες Βαν, Ιγκντίρ και Μους, ενώ πέντε στη Μερσίνη.

Οι συλλήψεις αυτές γίνονται ενώ η Τουρκία διεξάγει από το Σάββατο στη βόρεια Συρία επίθεση εναντίον των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας που χαρακτηρίζεται “τρομοκρατική” από την Άγκυρα.

Όμως οι YPG υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ που βλέπουν στην πολιτοφυλακή αυτή μια αποτελεσματική δύναμη για να πολεμήσει εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Οι YPG πρωταγωνίστησαν πέρυσι στην ανακατάληψη της Ράκα, προπυργίου των τζιχαντιστών στη Συρία.

Εκτός από τις συλλήψεις αυτές, έρευνα ξεκίνησε χθες Δευτέρα εναντίον τεσσάρων βουλευτών του HDP που κάλεσαν σε διαδηλώσεις εναντίον της επιχείρησης στη βόρεια Συρία.

Η αστυνομία εμπόδισε την Κυριακή τη διεξαγωγή δύο διαδηλώσεων κατά της επιχείρησης “Κλάδος Ελαίας”, μία στην Κωνσταντινούπολη και μία στο Ντιγιάρμπακιρ.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.